Edesmenneen koomikon veli Stand up-kisan finaaliin

Helsingissä ravintola Kapsäkissä vietettiin torstaina Stand Up- iltaa tai oikeastaan kymmenen koomikkoa taisteli paikasta Nopee naurattaja- kilpailun finaaliin. Jatkoon kymmenestä kilpailijasta meni kaksi yleisöäänillä ja kaksi tuomariäänin.

– Kilpailu oli korkeatasoinen ja tasainen. Tuomaristolla oli aikamoista vääntöä voittajista. Oli todella hyvä kilpailu, olin todella ilahtunut. Kenelläkään ei ollut mitään rimanalitusta, vaan kaikki vetivät todella hienosti, tuomaristoon kuulunut näyttelijä-koomikko Minna Kivelä fiilisteli.

Tuomariston äänin kilpailusta jatkoon menivät kilpailun aloittanut Tommi Vänni, joka sulatti osan sydämistä jo sillä, että oli kilpailun ainoa sokea. Vänni otti osuudessaan huomioon sokeutensa ja vitsaili sillä, kuten aloitusvitsinä ollut ”Sokeuden huono puoli on siinä, että porno on v***n tylsää”. Alapäähuumoria viljeltiin muutenkin kilpailussa hyvin paljon.

Toinen tuomariäänin jatkoon menijä oli Jussi Lankoski. Hänen vitsinsä perustuivat vegaaniuteen, ja sanomana oli, että vegaaneita ei suvaittaisi samalla tavalla kuin esimerkiksi homoja. Hänen yksi vitsinsä oli sellainen, että hän soitti äidillensä kertoakseen hyvin vakavaa asiaa. Äidin kysymys oli, että onko homo? Vastaus oli, että ei ole, vaan vegaani, niin silloin äiti oli laittanut luurin korvaan.

– Mä katsoin ja puhuttiin Robertin (Pettersson) sekä Helenan (Pöllänen) kanssa, että rytmitys on tärkeä. Rytmitys on tosi tärkeä, koska hiljaisuuden aikana ihmiset ajattelevat, mitä tuo äsken sanoi ja naurut tulevat vähän viiveellä, Kivelä mietti.

– Sitten asioiden tulokulma, että aina ei mennä näiden seksiasioiden kautta, vaikka sekin on hauskaa. Itse olen töryn suuri ystävä, mutta jos tulee uusia oivalluksia maailmasta ja uusia tulokulmia, vaikka vanhoihin asioihin. Se on heti mielenkiintoista.

Yleisön äänillä jatkoon menivät sitten taas kotitalousopettaja Inka Valima, joka illan ensimmäisenä naiskoomikkona pisti itsensä erinomaisesti peliin ja räjäytti niin sanotusti pankin heti pienen tauon jälkeen. Lopussa kerrottu tissivitsi, omista tissiensä koosta puri ilmiselvästi yleisöön.

 

 

Yleisön äänillä jatkopaikan lunasti myös koomikko Pekka Jalavan pikkuveli Heikki, jonka anti oli hyvin yhteiskunnallinen ja puri sitä kautta yleisöönsä. Hänen otteissaan huomasi sen, että huumori ja koomikon kyvyt ovat verenperintöä. Heikki otti yleisönsä valtavan hyvin ja on varmasti yksi kilpailun ehdottomista ennakkosuosikeista finaalia ajatellen.

Erityismaininta täytyy antaa Heidi Mäkelälle, biologian opettajalle, joka rempseällä otteella heitti erinomaisia juttuja ja sai yleisön nauramaan moneen otteeseen. Hän aloitti tarinoinnin kertomalla olevansa avoimesti bi eli biologian opettaja. Myöhemmin myös esiin tuli seksuaalisuuteen viittaavaa, mutta piilotettuna insinöörivitsiksi. Pienoinen pettymys oli, että Heidi Mäkelän urakka päättyi alkukarsintaan tässä kilpailussa.

Alkukarsinnat jatkuvat viikon kuluttua torstaina, kun seuraava satsi pökätään uunista ulos. Ravintola Kapsäkissä on 14. kesäkuuta jälleen neljä paikkaa auki 4. elokuuta kisattavaan finaaliin. Illan isäntänä toimii tämän illan tapaan Harri Soinila.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi