Tutut äänet kaikuivat Kansallisteatterin lavalla

Torstai-ilta, Suomen Kansallisteatterin Suuri Näyttämö, muuten tyhjän estradin täyttää mikrofoni, pöytä ja tuoli. Jotta tila on saatu pienemmän oloiseksi, on ylimääräiset osat peitetty punaisin verhoin. Yleisö istuu paikoilleen ja salin täyttää musiikki, joka tuo elävästi mieleen James Bondin. Illan päätähti kuulutetaan lavalle: ”Tänä iltana, Jukka Puotila!”.

Mies saapuu tummassa puvussaan mikin eteen ja aloittaa esityksensä. Hän kertoo perheestään, itsestään ja lähtee sitä kautta rakentamaan hahmojaan. Niitä Jukka Puotilalla riittääkin, sillä mies on ennen kaikkea huikea näyttelijä, mutta myös moniääninen imitaattori. Imitoitavat hahmot ovat hyvin ajankohtaisia ja illan aikana saamme kuulla monen monta tuttua hahmoa.

Jukka Puotila Show ei ollut pelkkä imitaatioshow, vaan enemmin voisi sanoa sen olevan stand upia. Puotila pistää itsensä likoon täysillä ja puhetta riittää niin hänen iästänsä kuin siitä, mitä kotona tapahtuu. Puotilan vaimokin sai osansa esityksestä. Tarinat olivat ajoittain jopa sellaisia, että moni mies voisi saada korvillensa niistä, mutta Jukka Puotilan kertomana ne olivat hauskoja tarinoita.

Illan aikana Kansallisteatterin Suuren Näyttämöllä saimme häivähdyksen niin entisaikojen tähtinäyttelijöistä Kyllikki Forssellista ja Tarmo Mannista. Lavalla kävi myös arvovaltaisia vieraita tasavallan presidentin Sauli Niinistön muodossa. Unohtamattakaan Suomen tunnetuinta presidenttiehdokasta Paavo Väyrystä, joka pyrkii nyt sadatta kertaa presidentiksi.

Saimme kuulla myös presidentti Tarja Halosen lemmenseikkailuista Vladimir Putinin luona ja vierailipa itse Putinkin siellä. Oman sanasensa kävi sanomassa myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, unohtamatta tietenkään Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia. Martti Ahtisaarellakin oli sanansa sanottavana.

Jukka Puotila toi yleisön eteen myös monia tunnettuja hahmojaan, kuten Seppo Kääriäisen, Andy McCoyn, Hjallis Harkimon ja tietenkin myös Kimi Räikkösen. Paikalla oli myös kansanedustaja Erkki Tuomioja. Hyppäsipä lavalle myös Juhani Tamminen ja täytyy kyllä sanoa, että hetken jo luuli, että Tami itse oli saapunut Kansallisteatteriin, yhdennäköisyys ja –kuuloisuus oli niin valtava.

Jukka Puotila Show 2017 oli ilta, joka ei jättänyt yhtäkään katsojaa kylmäksi. Nauruhermot olivat koetuksella koko tunnin ja 45 minuutin kestävän esityksen ajan. Tämä on sellainen esitys, jota voi suositella ehdottomasti jokaiselle ihmiselle. Tämä kannattaa kokea.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Suomen Kansallisteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi