Krisse Salmisen lapsuudenhaave ei toteutunut

Koomikkona tunnetuksi tullut Krisse Salminen syntyi 42 vuotta sitten perheeseen, jossa isä Reijo oli television visailuohjelmien juontaja ja äiti Kaarina Turunen näyttelijä. Kun ottaa vielä huomioon, että hänen veljestään Epusta tuli myöhemmin näyttelijä, niin perhe on ollut todellinen viihde-elämän kehto.

– Olin sellainen meidän perheen yleisö. Mun äiti, isä ja veli on aina ollut esiintyjiä, sellaisia tosi extroverttejä. Olen ollut se introvertti ja yleisö niille, ja ujo pienenä. Ajattelin, että voi vitsi, kun pystyisin tuohon, mutta en ehkä pysty, Salminen muisteli.

Gaala-ohjelmista pitäneelle Krisse Salmiselle ei siis koskaan tullut mieleen tai ollut edes haaveena, että jonain päivänä hän olisi noutamassa palkintoa jossakin gaalassa. Sellainen toki tuli myöhemmin sitten eteen, kun hänet on palkittu esiintymisistään. Hauskoista jutuistaan tunnettu nainen luuli aikoinaan esiintymisen olevan aivan jotain muuta kuin todellisuudessa on.

– Luulin, että esiintyjän pitää olla tosi grazy ja reipas joka tilanteessa, mutta ei se sitten olekaan niin. Tavallaan voi olla ihan omanlainen ja Löysin sitten aivan oman tyylin. Sitten reipastuin sen myötä, kun aloin tekemään sitä omaa juttua, Salminen kertoi.

Salmisen haaveammattina ei alkujaan ollut koomikko eikä näyttelijä. Hänestä ei pitänyt tulla esiintyjää laisinkaan, vaikka muut perheenjäsenet olivatkin esiintyjiä. Silti naisen unelma-ammatti ei ollut sieltä yleisimmästä päästä ja voisiko sanoa, että se oli jopa hyvinkin uskomattomalta kuulostava ammatti.

– Ehkä haaveilin enimmäkseen, että olisin mummo ja eläkkeellä. Olin todella paljon meidän mummon kanssa ja näin sen jotenkin sellaisena ihanana. Se vain teki puutarhahommia, virkkasi ja kutoi, teki ruokaa ja oli tosi leppoisaa aina. Ajattelin, että ehkä se musta tulee. En sitä väliä miettinyt, että mitä ennen sitä, Salminen paljasti.

Krissestä ei vielä tullut mummoa, vaan hän päätti sitten kuitenkin lähteä vanhempiensa ja veljensä jalanjäljille esiintyjäksi. Tohlopissa isänsä juontamien ohjelmien kulisseissa viihtynyt ujo tyttö lähti lopulta harrastuspohjalta olleiden kesäteattereiden ja pienten roolien kautta Stand Up- kurssille, josta se ura sitten lopulta urkeni.

– Se kun menin sinne Stand Up-kursseille ja siellä rohkaistuin tekemään viiden minuutin esityksen muille kurssilaisille. Se menikin ihan hyvin ja sitten ilmoittauduin muutaman kuukauden päästä sellaiseen, missä oli ammattikoomikoita, niin sitten jotenkin se löytyikin siinä se oma tyyli, Salminen kertasi.

– Se oli ihan mahtavaa saada ihmiset nauramaan.

Tästä lähti sitten Krisse Salmisen ura lentoon ja loppu onkin sitten historiaa. Hän on yksi Suomen työllistetyimpiä ja tunnetuimpia koomikoita sekä voidaan myös pitää tienraivaajana tietyllä tavalla myös muille naiskoomikoille.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi