Suru varjosti Sydänkultaa

Marraskuu- yhtye julkaisi maaliskuussa kappaleen nimeltä Sydänkultaa. Kappaleen syntymiseen vaikuttaneilla tekijöillä yhteistä on suru ja hautajaiset. Yhtyeen basisti Jukkis Saastamoinen löytyi Martti Saarisen ja Markus Vainion yhteisen ystävän muistotilaisuudessa.

– Jukkis soitti siellä ja me istuttiin Maken kanssa ihan siinä edessä. Heti kun sieltä lähti ne ensimmäiset äänet, niin ajateltiin, että ei jumankauta, siinähän se meidän basisti on. Toi on just sitä soundia, mitä meillä pitää olla, Saarinen totesi.

Saastamoinen lähti mukaan yhtyeeseen ja sitten tuli ensimmäisen äänityssession aika. Kun hänellä oli vuoro mennä äänittämään bassot kappaleeseen, oli Saastamoinen saanut suru-uutisen.

– Just sinä päivänä, kun Jukkis äänitti Sydänkultaa- biisin bassot, niin sen isä oli kuollut muutamaa tuntia aikaisemmin. Jukkis siinä suurin piirtein itkien soitti, Saarinen muisteli.

Kappale, joka nyt soi Spotifyssa, on nimenomaan sama versio, joka tehtiin juuri tuossa äänityssessiossa. Eikä biisille ole tehty sen jälkeen yhtään mitään.

– Se oli aika tunnepitoinen äänitystuokio ja sen takia päädyttiin siihen, että mitään ei editoida Sydänkullasta, vaan se on siinä. Siihen ei muuteta mitään, Saarinen huokaisi.

Sydänkultaa- kappale iski sen verran kovasti Jukkiksen tunteisiin, että hän halusi kappaleen soitettavaksi myös isänsä hautajaisissa. Valitettavasti bändin kaikki jäsenet eivät paikalle päässeet, mutta Jukkis oli kasannut muista muusikoista kootun kokoonpanon ja siltä retkeltä löytyi myös yksi uusi bändin jäsen.

– Siellä oli sitten Aki (Räty), joka on meidän kosketinsoittaja. Siellä hän sitten sanoi tuosta Sydänkultaa- biisistä, että jumankauta se on hyvä biisi. Hän niin kuin diggaa siitä. Kysyin, että kiinnostaisiko tulla meidän bändiin messiin, Saarinen kertoi.

Näin siis bändin viimeinenkin jäsen löytyi ja loppu on ollut tähän mennessä historiaa. Marraskuu- yhtye on soittanut täysille saleille Keski-Uudenmaan alueella ja uutta musiikkia he työstävät koko ajan. On vain ajan kysymys, kun yhtyeen tie tähtiin aukeaa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Marraskuu- yhtye

Lue Marraskuu- yhtyeen syntyhetkistä

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi