Suosikkiohjelma palaa ruutuun keväällä – Ohjelman tähtinäyttelijä paljastaa “Kaikkeen suhtaudutaan avoimin mielin”

Supersuosittu Putous tulee taas MTV:ltä keväällä. Uudet jaksot alkavat tammikuussa, uusin kujein. Juontajana toimiva Roope Salminen esittelee kolme uutta Putous-jäsentä Alina Tomnikovin, Pihla Penttisen ja Kiti Kokkosen. Aivan kaikki eivät kuitenkaan ole uusia, sillä mukana ovat myös viime kaudelta tutut Ernest Lawson, Pilvi Hämäläinen ja Mikko Penttilä sekä tietysti Napapiirin sankarit- elokuvista tuttu Timo Lavikainen.

– Kyllä nyt on jollain tapaa rennompi ote kuin viimeksi. Ei tarvitse jännittää, kun tietää jo miten organisaatio ja taustajutut toimivat. Tietysti liveyleisön eteen meneminen jännittää edelleen, mutta helpompi on lähteä tekemään, Lavikainen totesi.

Lavikaisella on takanaan jo yksi tuotantokausi Putous parissa, niin mies tietää jo, mitä on odotettavissa, kun toiselle kaudelle lähdetään. Monet asiat, jotka edellisellä kaudella olivat uusia, ovat nyt jo rutiineja. Sarjan suosiokaan ei pelota miestä.

– Onhan se mukava tehdä tuollaista, mikä on jo valmiiksi niin suosittu. Äärimmäisen mukavaa sinne on mennä ja sikäli helppo sitä tehdä, kun koko tiimi puhaltaa niin kovasti yhteen hiileen, Lavikainen kertoi.

MTV:llä vuonna 2010 ensimmäisen kerran nähty Putous saavutti suuren suosion heti ensimmäisellä tuotantokaudellaan. Suorana lähetyksenä esitettävän viihdeohjelman tekeminen on ollut heti alusta asti iso projekti, joka on vuosien aikana ollut myös mainostajienkin mieleen ja sitä kautta rahallinen satsaus on ollut isoa.

– Kerrankin on sellainen tuotanto, jossa ei olla heti ensimmäisenä sanomassa että ei ole rahaa. Kaikkeen suhtaudutaan ennemmin että joo – kokeillaan ainakin! Kaikkeen lähdetään avoimin mielin, eikä olla heti tyrmäämässä, Lavikainen paljasti.

Putous on ohjelma, joka esitetään liveyleisölle ja sen lisäksi myös kotikatsomoissa istuu suuri määrä katsojia seuraamassa ohjelmaa. Liveyleisön edessä esiintyminen on suhteellisen tuttua näyttelijöille, sillä teattereissa katsojat ovat koko ajan läsnä. Silti Lavikainen näkee eroavaisuuksia Putouksen ja teatteriesityksien kanssa.

– Se on ihan tavallaan ihan turha jännittää, että jos tässä mokaa: ihmisethän vaan tykkää siitä. Se on yleensä hauskaa! On siellä takaraivossa silti semmoinen jännä tunne, “muistanko kaiken, muistanko kaiken”. Se on kovempi paikka kuin teatterissa, siellä jotenkin unohtaa sen yleisön. En tiedä miksi tuolla tuntuu, ettei yleisöä pääse karkuun, Lavikainen naurahti.

– Samoja elementtejähän siinä on kuin teatterihommissa, mutta ehkä se on ne kamerat joka sen tekee. Aina jakson alussa on enemmän jännitystä, mutta loppua kohti touhu sitten rentoutuu.

Oleellisena osana Putoukseen kuuluu vuoden sketsihahmo-kilpailu. Viime vuonna Lavikaisen esittämä Isä Nitro-hahmo ylsi aina finaalikolmikkoon asti, mutta lopulta voiton vei Pilvi Hämäläisen esittämä Aina Inkeri Ankeinen. Tämän vuoden hahmoa mies on jo ehtinyt hieman kehittelemään.

– On sinne jotakin tulossa, mutta varmaan muuttuu  vielä aika paljon. Lähtöviivalla ollaan vielä, Lavikainen paljasti.

Teksti: Joni Hildén, Kiia Pitkänen

Kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi