Tommi Tähtivirta – Matkalla maineeseen

Suomalaiselle iskelmätaivaalle on nousemassa uusi tähti, kun pitkään musiikin parissa häärinyt Tommi Tähtivirta on tekemässä läpimurtoaan. Mies sai tehtäväkseen tehdä demon, joka sitten lopulta päätyi hänen levytettäväkseen ja siitä listoille.

– Biisin tekijät lähettivät minulle tuon biisin demon pohjan ja sanoivat, että ovat etsineet biisille laulajaa, mutta eivät ole löytäneet sopivaa. Voisitko riipaista demolaulut purkkiin, niin olisi huomattavasti helpompi esittää laulettua biisiä jollekin, Tähtivirta alusti.

– Tein työtä käskettyä ja lähetin sen takaisin heille. Meni varmaan kymmenen minuuttia, kun sieltä tuli vastaus, että me ei haluta tähän ketään muuta laulajaa kuin sinut.

Kappale oli Finnradion TOP-10 listan kärjessä lokakuussa ja on ollut jo viisi viikkoa kanavan soitetuin kappale. Nyt se on noussut ”Tätä Suomi tanssii”- listalla sijalle 22. Kyseinen lista on musiikkijuontajien ylläpitämä lista. Jame Roukalan ja Anniina Koiviston tekemä kappale on nostanut taustalla aiemmin häärineen Tommi Tähtivirran eturiviin. Musiikki on ollut mukana Tommin elämässä jo pitkään. Tiskijukkana leipänsä tienannut Tommi meni armeijaan vuonna 1989, jolloin tuvasta löytyi samanhenkistä porukkaa.

– Tuvassa oli muutama tyyppi, jotka harrastivat musiikkia. Meistä monet tekivät DJ-keikkaa ja omien biisien tekeminen tuntui mielenkiintoiselta ajatukselta. Totta kai me saatiin sitten ihan jumalattomasti, kun keksittiin laittaa bändi pystyyn, ylimääräisiä iltavapaita, Tähtivirta muistelee uransa alkutahteja.

Armeijasta musiikin tekeminen sai sitten alkunsa, mutta muusikon ura ei vielä kovin suuresti siinä vaiheessa ottanut tuulta purjeisiinsa. Sitten 90- luvun puolivälissä hän ajautui töihin ohjelmatoimistoon, jonka kautta pääsi tutustumaan siihen aikaan vielä varsin uuteen maailmaan, karaokeen. Mäntsälässä yhdellä karaokekeikalla, kun laulajat puuttuivat, niin Tommi päätti itse kokeilla.

– En ollut mikrofoniin koskaan aikaisemmin laulanut ja päätin kokeilla, miltä se tuntuu. Se tuntui ihan kivalta, Tähtivirta totesi.

Tatsia-Musiikista töitä

Vuonna 1996 hän perusti yhdessä hyvän ystävänsä Martin Desibelin kanssa studion, jossa he alkoivat yhdessä tekemään musiikkia. Lopullinen niitti tuli vuosituhannen taitteessa, kun Tommi osallistui Discopressin järjestämään Lavakauden päättäjäiset– tapahtumaan Ikaalisissa.

– Siellä oli espoolaisen levy-yhtiön Tatsia-Musiikin edustaja paikalla, itse asiassa omistajan tytär, joka kuuli Tommin esityksen ja oli kehunut sitä Nummelan Teukalle eli Tatsia-Musiikin omistajalle.

– Jokunen kuukausi siitä tapahtumasta eteenpäin Nummela Teukka soitti ja sanoi kuulleensa kaverista nimeltä Tommi, joka tekee musaa ja pyörittää studiota. Voisi olla sinulle duunia, sanoi Teukka ja tarjosi studiotöitä. Aloin sitten äänittelemään, miksaamaan ja sovittamaan kaikkea Tatsia-Musiikin levytyksiä.

Samalla Tommi ryhtyi lauleskelemaan taustalauluja eri artisteille. Joukossa oli myös tunnettujakin artisteja, kuten tangokuningas Kari Piirosta, Kaija Lustilaa ja Pepe Enrothia sekä Jarmo Pellistä.

– Silloin tuli sellainen fiilis, että olen hitsin hyvä siinä, mitä teen, koska tuollainen taho otti yhteyttä ja halusi hyödyntää, Tähtivirta iloitsi.

Ensimmäisen kerran Tommi Tähtivirta pääsi levyttämään oman kappaleen vuonna 2004, jolloin syntyi biisi nimeltä Ajatuksissain. Kappale on Tommin sekä Martin Desibelin yhteisen työn tulos ja se löysi tiensä radiosoittoon sekä Valittujen Palojen kokoelmalevylle.

https://www.youtube.com/watch?v=5mqsHzgMtfE

– Tosi paljon lämmitti mieltä, kun siellä oli Jari Sillanpää, Tommi ja Katri Helena. Olin, että jees, nyt olen tosi kovassa joukossa, Tähtivirta fiilisteli.

Joukko oli kova, vaikka vielä ei tie tähtiin auennutkaan. Koko ajan kappaleitakin on syntynyt, mutta ei aivan levytykseen asti ennen kuin Olkoon niin tuli eteen. Jospa se ura sitten urkenisi tästä ja mahtavan lauluäänen omaava Tommi saisi nimensä veroisen kunnian ja tie tähdistä löytyisi. Kaikki ainekset iskelmätähteyteen on olemassa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi