The Voice of Finland – Tuomarikonkari huolissaan luovuudestaan

The Voice of Finlandin kaikki live laulajat ovat nyt valittuna. Livelähetykset alkavat perjantaina 6.4, jossa nähdään Anna Puun sekä Redraman tiimit. Redramalla ei ollut helppoa valita, ketkä laulajista pääsee mukaan liveihin.

Redrama on ollut tähtivalmentajana nyt jo neljä kautta, ja miehen sanojen mukaan valmentaminen on todella kivaa. Hän selkeästi kuuluu siis jo ohjelman vakiokalustoon Olli Lindholmin kanssa.

– Joo siis näköjään minä ja Olli nyt ollaan niin, ku samoilla. Me ollaan pysytty, Redrama kommentoi.

Tänä vuonna uutena kasvona nähtiin Toni Wirtanen. Redraman mielestä Toni sopii joukkoon ja selkeästi arvostaa häntä valmentajana, vaikka toteaakin huumoria äänessään, Tonin olevan vaarallinen suunsa avatessaan.

– Toni näyttää nauttivan niin paljon ja Toni tekee kyl niin hyvää. Hyvä lisäys meijän ohjelmaan ja freesi näkökulma. Kyl mä näkisin, että Toni sopii tähän tosi hyvin. Hän on aika vaarallinen, kun avaa suunsa. Mut mä tiesin tän ennestään, Redrama naurahtaa.

Redrama ylpeänä tiimistään

Miehen tiimissä oli monia hyviä laulajia, mutta vain neljä niistä pääsi livelähetyksiin mukaan. Livelaulajiksi valittiin Odee Equere, Teija Vaara, Jerkka Virtanen ja Eveliina Määttä. Redrama itse kuvailee kilpailijoitaan erittäin positiivisesti ja ylpeys onkin kuultavissa hänen äänestään.

– Mä oon sitä mieltä, et ne on ihan mahtavia laulajia, ne on erilaisia toisistaan ja niil on erilaiset soundit. Mä oon tosi ylpee, mies kehuu tiimiään.

– Ne oikeesti tykkää. Niil on kivaa ja se välittyy, hän lisää.

Jerkka Virtanen on 36-vuotias laulajalupaus Nokialta. Hän on todella muuntautumiskykyinen ja sen on huomannut myös valmentaja itse. Redraman mielestä se on Jerkassa juuri mahtavinta.

– Sen tyyppistä ääntä, energiaa ja sen tyyppistä soundia, ku Jerkalla on, niin mä oon halunnu ihan ekasta kaudesta lähtien. Mä oon halunnu jonkun tyypin, joka on rokkilaulaja, mut ku Jerkka ei oo rokkilaulaja, Redrama paljastaa.

– Se just mikä on siistiä, et hän voi vetää rockia, soulia, rnb:tä ja hän voi vetää poppia. Ja no, luonnonlahjakkuus. Et ei oo mitään väliä, mitä hän laulaa, musta tuntuu, että hän laulaa sen sydämestä, hän jatkaa.

Odee on Helsingistä kotoisin oleva 30-vuotias mies, joka on asunut Suomessa viisi vuotta. Hänen vaimonsa ja alta vuoden ikäinen tyttärensä asuvat vielä Nigeriassa. Odee on Redraman mielestä oikea luonnonlahjakkuus esiintyessään ja sanoo hänen syntyneen tanssijaksi.

– Odee on kans mulle semmonen luonnonlahjakkuus esiintyjä. Odeella on se, että se on luonnollista, se on syntyny siihen, ihailee valmentaja miehen tanssitaitoja.

– Siinä on sellanen tietynlainen aurinkoisuus, mikä hänen persoonassa on ja silmissä. Semmonen energia, mikä välittyy kanssa hänen äänestään. Hyvin lahjakas, Redrama kuvailee.

Livelaulajien joukkoon mahtuu myös kaksi Helsingistä kotoisin olevaa naislaulajaa. 25-vuotias Teija Vaara on vasta alkaja laulajana ja ensimmäisen kerran astunut karaokenkin lavalle vasta tänä keväänä. Eveliina Määttä, 27, puolestaan on saanut laulajan kokemusta enemmän ja on valmistunutkin muusikoksi. Hän uskoo, että tanssia opettava mies antaa varmasti vinkkejä lavaesiintymiseen. Redrama kuvaileekin naisia aivan erilaisiksi toisistaan.

– Eveliinalla on kilsoja vähän vielä enemmän ja Teijalla on ehkä herkkyyttä pikkasen enempi. Mä en paljasta mitään muuta, mutta laitetaan tytöt vähän eri paikkaan, kun missä ne on tottunu olee, mies sanoo salamyhkäisesti.

Livelähetykset alkavat aivan näillä näppäimillä ja fiilikset ovat korkealla myös tähtivalmentajalla itsellään. Hän kertoo ohjelman olevan pitkä prosessi, mutta kaiken huipentuvan livelähetyksiin.

– Tosi hyvällä fiiliksellä. Vaikka kaikki vaiheet on ihan mahtavia, niin kuitenki livevaiheet on parasta, koska se lataus Logomossa on semmonen, että sen tuntee. Siel mennään, Redrama fiilistelee tulevien lähetyksien tunnelmaa.

Vieläkö starttaisi uusi kausi TVOF:issa?

Monella kaudella nähty Redrama vastaa miettimättä kysymykseen, eikä kieltäytyisi lähtemästä mukaan, jos pyydettäisiin.

– Kyl mä lähtisin. Toi nyt oli spontaani vastaus, hän tokaisee.

Mies selkeästi nauttii valmentamisesta ja sanoo sen olevan luksushommaa, mutta miettinyt kuitenkin, vaikuttaako ohjelman teko hänen omaan luovuuteensa.

– Samaan aikaan sitä on miettinyt välillä, että se aika mitä tässä menee, että onks se sit omasta luovasta ajasta pois. Se on ainut, mitä välillä huomaan, että mietin, mies kommentoi.

– Tää on niin kivaa hommaa tehä ja niin hyvä jengi täällä. Tuotantoporukka ja nää laulajat inspiroi mua. Se on kans yks toinen puoli, että se niiden into, se jotenki tarttuu muhunki ja se on mulle hyväks, hän jatkaa

Kuuntelitko sinä jo?

Maaliskuun 2. päivä Redrama julkaisi uuden kappaleen nimeltään Catch me. Kappale on hieman erilaista kuin mitä on totuttu häneltä kuulemaan, vaikka edelleen englannin kielellä mennään.

– Siinä on vähän bluesia ja vähän melkeen country vibaa messissä, että aika erilaista kuin, mitä mä oon tehny ennen, hän kuvailee uutta tuotantoaan.

The Voice of Finlandin finaali nähdään 20.4 Turun Logomossa, jolloin selviää, kuka kilpailun vie loppuun.

Teksti: Linda Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi