Sykkeen kuvaukset vaarassa – Televisioala valmistautuu koronan vaikutuksiin

Koronavirus on aiheuttanut päänvaivaa etenkin taiteellisilla aloilla ja moni musiikki- tai teatteriesitys on jouduttu sen vuoksi perumaan. Vaikutuksia pidemmän päälle koronapandemiasta tulee myös televisiopuolella ja varsinkin draamasarjoihin.

– Nelosella selvitellään parhaillaan koronan vaikutuksia kaikkien ohjelmien tuotantoihin. Suomessa on tarkoitus kuvata valtavasti kotimaista ohjelmaa loppukeväästä ja kesällä. Mahdolliset muutokset tarkentuvat, kun aikaa kuluu ja selviää, millaisia rajoituksia valtion puolelta tulee, Nelosen ja Ruudun online-tuottaja Saara Laaksonen kertoo.

Nelosen ja Ruudun ohjelmistossa pitkäkestoisena sarjana on pyörinyt Syke, jota kuvataan hyvin tiiviissä tahdissa. Viihteen Olohuoneen saamien tietojen mukaan kuvauksen keskeyttämistä jopa harkitaan.

˗ Syke on yksi sarjoista, joita selvittelemme. Esiintyjien sekä tuotantotiimien turvallisuus ja terveys on ensiarvoisen tärkeää, Laaksonen toteaa.

Salatut elämät jatkaa kuvauksia

MTV:n päivittäissarjaa Salattuja elämiä kuvataan edelleen eikä sen kuvausten keskeyttäminen ole vielä ajankohtainen. Salattujen elämien tiedottajan Susanna Jyllinmaan mukaan tällä hetkellä ei voi varmana sanoa, kuinka pitkään kuvaukset jatkuvat.

˗ Noudatamme hyvin tarkasti viranomaismääräyksiä, äärimmäisen tiukkaa hygieniaa ja kaikki mahdolliset työntekijät ovat etätöissä, Jyllinmaa valaisee.

Televisiossa Salattujen elämien mahdollinen kuvaustauko ei näkyisi heti, sillä jaksoja on kuvattu pidemmälle kuin televisiossa nyt on.

Salatut elämät jatkaa edelleen kuvauksia koronapandemiasta huolimatta. Kuva: Salatut elämät

“Tilannetta seurataan tarkasti”

MTV:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Susa Valvion mukaan heidän TV˗ tuotantoihin on tehty lukuisia muutoksia. MTV haluaa taata esiintyjien ja tuotantoväen turvallisuuden, ja estää heitä altistumasta taudille.

– Elämme nyt päivä kerrallaan, tilannetta tarkasti seuraten, viranomaisten ohjeita noudattaen ja valmistautuen erilaisiin muutoksiin, Valvio kertoo.

MTV:n kotimaisten sarjojen kuvauksia jatketaan toistaiseksi. Kuvauksissa otetaan poikkeustilanne huomioon.

– Teemme esimerkiksi studiokuvauksia pienellä kokoonpanolla eikä ketään riskiryhmiin kuuluvia ole enää mukana kuvauksissa, Valvio paljastaa.

APFI, Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Teme ja SES ovat laatineet yhdessä ohjeistuksen viranomaisten ohjeita noudattaen. Tämä ohjeistus sallii vielä toistaiseksi kuvausten jatkumisen eikä uusien kuvausten alkamista tarvitse lykätä ellei viranomaismääräykset kiellä kuvauksia.

Teksti: Joni Hildén

Kansikuva: Nelonen media Syke pressikuva

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi