Korona mullisti suomalaisten arjen – seinät meinasivat kaatua päälleni

Koronavirus pisti Suomen ja muun maailman kuviot täysin uusiksi. Suomen hallitus ilmoitti viikko sitten, että maamme asetetaan poikkeustilaan. Ihmisten elämä muuttui hetkessä radikaalisti. Oma elämäni kutistui neljän seinän sisään ainakin pariksi viikoksi, koska kuulun lievään riskiryhmään.

Ensimmäinen iltani uudessa tilanteessa sujui todella synkkien ajatusten parissa. Liikuntavammastani huolimatta olen aina ollut aktiivinen ihminen, joka on tottunut liikkumaan pitkin maita ja mantuja. Yhtäkkiä kaikki harrastukseni olivatkin tauolla. Mitähän sitä nyt tekemään, siinäpä kysymys.

Sitten päätin, että okei, nyt otetaan rennosti ja revitään ilo irti pienistäkin asioista. Elokuvateatterit ovat sulkeneet ovensa, joten uusiakaan elokuvia ei pääse toistaiseksi arvostelemaan. Olenkin ryhtynyt käymään läpi laajaa elokuvakokoelmaani, josta olen kuluneen viikon aikana löytänyt unohtamiani helmiä.

Yksi näistä on Henry Fondan tähdittämä 12 Angry Men (1957). Jos klassikot kiinnostavat, niin tässä on todella hyvä tärppi. Sidney Lumetin ohjaama draama on tuulahdus menneisyyden Hollywoodista ajalta, jolloin elokuvat rakennettiin vahvojen tarinoiden ja upeiden roolisuoritusten varaan. Elokuva todistaa, että kaikki, mitä klassikon syntyyn tarvitaan, on pieni tunkkainen valamiehistön huone ja kaksitoista kaikkensa antavaa näyttelijää,

Toinen elokuva, joka löysi tiensä silmieni eteen kuluneella viikolla, oli Roger Mooren tähdittämä Octopussy (1983). Mooren tähdittämät James Bond elokuvat erottuvat muista hienostuneen agentin seikkailuista, sillä ne ovat täynnä aitoa komediaa. Octopussy vie James Bondin Intiasta Saksaan jalokivivarkaiden perässä. Matkallaan drinkeistä pitävä herrasmies tapaa kauniin Octopussyn (Maud Adams), ja toiminnan täyteinen seikkailu voi alkaa. Kaikki James Bond elokuvat löytyvät Viaplaysta.

Tänä aikana on tärkeää muistuttaa läheisten ihmisten tärkeydestä. Pitäkää toisistanne huolta. Jos lähipiiriinne kuuluu ihmisiä, jotka ovat riskiryhmässä ja joutuvat tämän vuoksi olemaan erillään muista ihmisistä, niin pitäkää heihin aktiivisesti yhteyttä! Nyt on tärkeää, että kukaan ei jää yksin, vaikka lähikontakteja tuleekin välttää.

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi