Salkkaritähti ei pelkää leimaantumista

Konsta Hietanen tuoreesta roolistaan.

“olin yllättynyt, että edes harkittiin”

Salatut elämät– sarja sai uuden hahmon muutama viikko sitten, kun Tenavatähdestä julkisuuteen ponnahtanut Konsta Hietanen liittyi näyttelijäkaartiin mukaan. Hietasen hahmo on konstaapeli Miki Kajander.

– Uusiin haasteisiin mennään aina mukaan hyvällä fiiliksellä, ja varsinkin tähän, Hietanen toteaa.

Hietanen on urallansa tehnyt monenlaisia juttuja, niin musiikkia kuten pelannut myös jalkapalloa Veikkausliigassa. Näytteleminenkään ei miehelle ole vierasta, sillä hänet on nähty muun muassa Poika ja Ilves– elokuvassa 90- luvulla. Tarjousta Salkkareista hän ei osannut odottaa.

– Olin yllättynyt, että edes harkittiin. Ei sitä kauan aikaa joutunut miettimään. Heti futiksen jälkeen, kun on tehnyt musahommia, on ajatellut, että olisi kiva näyttelijänhommiakin tehdä. Nyt tarjoutui siihen mahdollisuus, Hietanen kertoo.

Sarja on ehtinyt pyörimään jo yli 20 vuoden ajan ja on ollut suomalaisten suosikkisarjoja jo pitkän aikaa. Konsta Hietanen on itsekin sarjaa joskus seurannut ja paljastaa, että sarjaan mukaan tuloa on saatettu jopa pohtia silloin 2000- luvun taitteessa, mutta silloin jalkapallo vei mennessään.

Sami Uotila pohti ennen Salattujen elämien rooliaan leimautumisen vaaraa.

Päivittäissarjassa on omat juttunsa ja vaarana on myös leimautuminen. Siitä leimautumisesta Aki Nikkilän roolista tunnettu Sami Uotila kertoi Viihteen Olohuoneelle kaksi vuotta sitten antamassaan haastattelussa. Monessa liemessä keitetty Hietanen ei pelkää leimautumista.

– Jos miettii tenavatähteyttä, Poika ja Ilves- elokuvaa ja futishommia. Mun ei ehkä tarvitse leimoja enää pelätä, Hietanen naurahtaa.

– En ole ikinä ajatellut tuollaisten leimautumisten ja muiden perään. Lähden mielenkiintoisiin ja hyvin proggiksiin messiin ja katson kortit.

Konsta Hietanen voitti Tenavatähti- kilpailun 1994 kappaleella Daa-da Daa-da.

Salattujen elämien lisäksi Konsta Hietasen elämässä musiikilla on vieläkin iso merkitys. Daa-da Daa-da– kappaleella itsensä suomalaisten sydämiin laulanut Hietanen on tehnyt vuosikaudet jo omaa musiikkia ja keikkaillut. Keikat eivät uuden pestin myötä ole jäämässä mihinkään.

– Nämä eivät sulje missään tapauksessa toisiaan pois. Tietenkin, kun tulee toista työtä kylkeen ja kuitenkin aikaa vievää, ei kierretä Suomea koko vuotta, kuten olen muutaman vuoden tehnyt. Totta kai ruvetaan tällaisia asioita punnitsemaan, että löydetään hyvä tasapaino, Hietanen pohtii.

Mieheltä tuli vasta uutta musiikkiakin, kun Spotifyhin ilmestyi kappale nimeltään Uskollinen ystävä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi