Salkkaritähti Sami Uotila mietti pitkään ottaako roolin vastaan

Syksyllä 1999 televisionkatsojat oppivat tuntemaan pahan pojan nimeltä Aki Nikkinen. Kaverinsa Markus Ekholmin kanssa he perustivat ravintolan Pihlajakadulle, mutta Nikkisellä ei kaikki jauhot olleet puhtaita pussissa. Nikkisen hahmon takaa löytyy mies, joka tuolloin 20 vuotta sitten oli juuri vastavalmistunut näyttelijä Sami Uotila.

Uotilan valmistuttua Teatterikorkeakoulusta, sai hän tarjouksen, josta ei ehkä kuitenkaan kannattanut kieltäytyä. Eikä hän niin tehnytkään, mutta hetken aikaa nuori näyttelijänalku joutui sitä miettimään, koska saippuasarjassa leimautuminen on aika ilmeistä.

– Mä mietin silloin pitkään, jäisikö mulle useampi ovi auki esimerkiksi elokuviin ja muihin, jos en ottaisi heti ensimmäisenä tämän tyyppistä leimaa itselleni. Harkitsin sitä monta viikkoakin ja soiteltiin jo peräänkin, että olenko jo miettinyt sun asiat selväksi, herranjumala sentään, Uotila pohjusti.

– Sitten ajattelin, että mennään tällä. Rooli vaikutti mielenkiintoiselta ja sitten suhtauduin siihen niin, että lähteminen oli aina parempi vaihtoehto kuin kotiin jääminen.

Uotila otti vastaan Aki Nikkisen roolin ja loppu siitä onkin sitten historiaa. Hahmo, vaikka onkin juonittelija, on yksi sarjan suosikkihahmoista. Suosiota ei ole pudottanut sekään, että alun perin Uotilan pesti Pihlajakadulla kesti vain kaksi ja puoli kautta, jonka jälkeen Aki Nikkinen poistui toviksi sarjasta.

– Kun olin vastavalmistunut näyttelijä Teatterikoulusta ja tiesin tämän genren, missä päivittäissarjat pyörivät ja näin. Lupasin silloin itselleni, kun ensimmäinen sopimusjakso oli kaksi ja puoli vuotta, että heti kun se on täynnä, lähden menemään, Uotila totesi.

Pitkällinen mietintä johti sitten Pihlajakadulle ja Sami Uotilasta tuli tunnettu näyttelijä, tai oikeammin näyttelijä, joka tunnettiin Aki Nikkisenä. Miehen ensimmäinen taival päättyi kahden ja puolen vuoden kuluttua, mutta palasi vuonna 2014 tuttuun rooliinsa. Tämän jälkeen hän on ollut sarjassa tähän päivään asti.

– Kun mä tulin takaisin, niin se tietyllä tavalla lukitsi Salatut elämät mun elämään ja näyttelijyyteen aika lopullisesti. Nyt olen sitten nauttinut siitä, että saan olla yksi Salattujen elämien original castin jäseniä ja totta kai vielä siitä, että mulla on näyttelijälle jäätävän mielenkiintoinen ja monisyinen pahiksen rooli, jolla on kuitenkin myös rakkaus ja heikot kohdat siellä sydämessä, Uotila mietti.

Sami Uotila tullaan näkemään 14. kesäkuuta starttaavassa Salattujen elämien spin of- sarjassa Pihlajasatu, jossa hänen roolihahmollaan Akilla on neljä jaksoa. Sarja tullaan näkemään Salattujen elämien ohjelmapaikalla arki-illoissa kello 19:30.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Fremantle media

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi