Ruotsalaistähti paljastaa “Aina ennen kuvauksia otettiin snapsit”

Ruotsalainen näyttelijä David Nzinga tähdittää Simo Halisen elokuvaa Kääntöpiste, joka saa ensi-iltansa perjantaina 2. maaliskuuta. Nzinga näyttelee elokuvassa turvapaikanhakijaa, jolla ei ole papereita ja joutuu pakenemaan pohjoisen kautta Ruotsiin.

– Tein pitkään tutkimusta tällaisesta tilanteesta, jotta tietäisin, millaista se elämä ilman papereita on? Missä asua? Missä työskennellä? Se oli hyvä, että näki, millaista se on, Nzinga kertoi valmistautumisestaan elokuvaan.

Elokuvan tarina oli monisäkeinen ja tapahtumia siinä riitti jokaisen keskeisessä roolissa olevan hahmon kohdalla. Nzingan lisäksi elokuvan keskeisiä näyttelijöitä olivat Samuli Vauramo ja Laura Birn. Kaikkia heitä jututtaessa ei voi välttyä ajatukselta, että elokuva oli heille iso.

– Tykkäsin tästä todella paljon. Tämä oli trilleri, joka oli hyvin intensiivinen ja elokuvassa tuli yllätyksiä koko ajan. Kun elokuvaa katsoo, niin ei voi tietää, että mitä seuraavaksi tapahtuu, Nzinga totesi.

Nzinga näytteli nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja suomalaisessa elokuvassa. Ajankohta kuvauksille oli talvi ja vielä kaiken lisäksi pohjoisessa Suomessa. Angolan Luandasta Ruotsiin muuttaneelle näyttelijälle pohjolan talvi oli kylmä. Ruotsalaisen ja suomalaisen elokuvan välillä hän ei kauheasti näe eroja, mutta jotain erilaista kuitenkin oli.

– Yksi asia oli, mikä erosi, sillä täällä otettiin shotteja, jotka sisälsivät alkoholia. Aina ennen kuvausta otettiin snapsit ja sitten taas alettiin töihin, Nzinga naureskeli.

Nzingalla työt jatkuvat Ruotsissa ja häntä tullaan näkemään muun muassa Viaplayllä pyörivissä elokuvissa ja televisiosarjoissa. Kovin paljoa hän ei tosin voinut tulevaisuuden kuvioistaan paljastaa, mutta kertoi olevansa kiinnostunut tekemään elokuvia jatkossa myös Suomessa.

– Toivon todellakin. Sanoin jo Liisalle (Penttilä-Asikainen), että toivottavasti saan tehdä Suomessa elokuvan kesällä, kun nyt kuvattiin talvella. Toivon, että seuraava elokuva Suomessa on kesällä, Nzinga toivoi.

Simo Halisen ohjaama ja käsikirjoittama Kääntöpiste tulee elokuvateattereihin Suomessa perjantaina 2. maaliskuuta.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi