Rakastunut Shakespeare tuo keskiajan Helsingin Kaupunginteatteriin

Helsingin Kaupunginteatteri – Rakastunut Shakespeare – Kuvassa Risto Kaskilahti, Kari Mattila, Petrus Kähkönen – Kuva Tapio Vanhatalo

Helsingin Kaupunginteatteri esitteli kevään uutuudessaan kaksi upeaa tulevaisuuden näyttelijää, Miila Virtasen ja Heikki Rannan. Rakastunut Shakespeare- nimisessä näytelmässä Heikki Ranta näyttelee William Shakespearea, joka on juuri kirjoittamassa suurteostaan Romeota ja Julia. Miila Virtanen esittää Viola de Lessepsiä, johon Shakespeare rakastuu.

Viola taas haluaa näyttelijäksi, joka ei naiselle tuohon aikaan ollut mahdollista. Sen vuoksi hän pukeutuu mieheksi ja menee mukaan Shakespearen näytelmään. Samaan aikaan Viola naitetaan lordi Wessexille. Näin ollen Shakespearen ja Violan välinen suhde ei vaan ole mahdollinen.

Helsingin Kaupunginteatteri – Rakastunut Shakespeare – Kuvassa Miila Virtanen ja Heikki Ranta – Kuva Tapio Vanhatalo

Rakastunut Shakespeare tuo Helsingin Kaupunginteatterin Suurelle näyttämölle pukuloistoa 1500- luvulta, ajalta jolloin William Shakespeare eli ja kirjoitti Lontoossa. Näytelmä tuo myös lavalle upean pääparin lisäksi kasan upeita näyttelijöitä. Vaikka lavalla nähdään Jari Pehkosen ja Risto Kaskilahden kaltaisia supertähtiä, niin Heikki Ranta sekä Miila Virtanen ottavat roolinsa näytelmän valovoimaisimpina hahmoina.

Hienojen näyttelijöiden lisäksi näytelmän lavastukseen oli satsattu valtavasti. Keskiajan Lontoo oli tuotu lavalle esille upealla tavalla. Kaiken kaikkiaan näytelmästä pystyi aistimaan keskiajan tunnelman. Tämä rakkaustarina on sellainen, joka kannattaa käydä katsomassa, eikä vähiten Heikki Rannan ja Miila Virtasen vuoksi.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tapio Vanhatalo

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi