Laura Birn ei lämpene kauhuelokuville

Elokuvafestivaali Red Carpet järjestetään toistamiseen elo- syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä. Festivaalin voimahahmon Antti Luusuaniemen lisäksi festivaaleilla on myös jury, joka palkitsee elokuvantekijöitä. Tänä vuonna yksi juryn jäsenistä on näyttelijä Laura Birn, joka on menneen vuoden aikana nähty muun muassa 95- elokuvassa sekä Kääntöpiste- elokuvassa.

Näyttelijättären maku elokuvien suhteen on hyvin laaja, sillä hän vakuuttaa katsovansa elokuvia laidasta laitaan. Kaikesta huolimatta häneltä löytyy yksi genre, johon kuuluvia elokuvia Laura Birn ei mistään hinnasta katsoisi.

– Kauhu täytyy kyllä sulkea ulos. Jonkun täytyy raahata mut katsomaan kauhuelokuvaa, enkä tiedä menisinkö edes raahaten. Se on liian pelottavaa, Birn paljasti.

Kauhuelokuvat jäävät häneltä väliin, mutta muuten elokuvamaailma on tullut tutuksi niin näyttelijänä kuin katsojanakin. Birn löysi viime vuoden kotimaisesta elokuvatuotannosta useita sydäntä lämmittäviä elokuvia, jopa sellaisia, joissa hän itse ei ollut mukana.

– Viime vuonna oli ihan superhyviä ja tosi omanlaisia, erilaisia elokuvia. Armomurhaaja on mun mielestä ihan mieletön ja kreisi omannäköisensä. Ikitie oli koskettavan hienosti tehty kokonaistaideteos. Miami ja Joulumaa olivat tosi kiinnostavia. Kaikki omantyylisiä, Birn kehui.

Elokuvat ovat useimmiten sellaisia, että ne vaikuttavat katsojiinsa tavalla tai toisella. Jotkut tekevät katsojaansa lähtemättömän vaikutuksen, kun taas jotkut unohdetaan saman tien, kun astuu ulos elokuvateatterista tai elokuva loppuu. Laura Birn myöntää myös, että löytyy sellaisia elokuvia, jotka ovat tehneet häneen vaikutuksen.

– Kyllä niitä tietenkin on. Mitä viime aikoina olen nähnyt, niin kävin nyt vasta katsomassa sen Call me by your name, joka oli mun mielestä upea. Se oli tosi hieno ja siinä oli just oma maailmansa. Se oli ilmava, kevyt, hauska, koskettava, yllättävä omassa rauhallisuudessaan. Se oli tosi hieno taideteos, Birn ihasteli.

Birn itse on ollut mukana tekemässä useita elokuvia, jotka ovat olleet menestyksiä, mutta joukkoon mahtuu myös sellaisia elokuvia jotka eivät ole menestyneet, kuten olisivat ansainneet menestyä. Suomalaisen elokuvan tekijänä hän pitää hyvin tärkeänä sitä, että Red Carpetin kaltainen festivaali järjestetään.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi