Poliisin rooliin palaava Tommi Korpela “Hyvin tehdyssä dekkarissa on draamallisia tapahtumia”

Viime aikoina on taas nähty useita suomalaisia sarjoja, joissa poliisit ovat hyvin isossa roolissa. Ylellä alkoi maaliskuussa Karppi- poliisisarja ja Ruudussa pyörii tositapahtumiin perustuva Keisari Aarnio. Suosikkisarja Sorjonen puolestaan palaa televisioruutuun taas ensi syksynä. Elisa Viihteessä tullaan taas näkemään kansainvälinen Bullets- sarja.

– Nämä jännärit ja dekkarihommat, kun ne on hyvin tehty, niissä on paljon sellaista draamallista tapahtumaa. Jos ajattelen vaikka suosikkisarjoja Wire tai House of Cards, niin kyllä ne pohjustuvat vahvasti Shakespeareen, näyttelijä Tommi Korpela mietti.

Korpela teki läpimurtoroolinsa televisiossa vuonna 1996 Nortia- poliisisarjan nimikkoroolissa. Nyt yli 20 vuoden tauon jälkeen mies palaa poliisin rooliin, kun ensi syksynä Elisa Viihteessä ensi-iltansa saa Bullets- sarja.

– Olen huumepoliisin komisario, jolla on muutamia alaisia. Sitten meille tulee sellainen keissi, joka alkaa huumerikoksena, mutta sekaannutaan sitten tiedotuspalvelun juttuun. He tutkivat samaa tapausta, mutta eri kulmasta, Korpela valaisi roolistaan ja sarjan alkujuonesta.

Tommi Korpela näyttelee huumepoliisin komisariota Timo Viitaa Elisa Viihteen uudessa Bullets- sarjassa. Mukana myös Tuomea näyttelevä Outi Mäenpää.

Bullets on ollut tekijälleen mieluisa projekti ja hän on päässyt maistamaan sitä, millaista on olla tekemässä kansainvälisen tason filmiprojektia. Kyseisen sarjan tuotanto sekä kuvausryhmä koostuu niin kotimaisista kuin kansainvälisistäkin tekijöistä, unohtamatta sitä, että mukana on myös saksalaisnäyttelijä Sibel Kekilli.

– Ikävä puhua rahasta, mutta kyllähän se konkreettisesti vaikuttaa siihen työhön. Tässä on kansainvälinen rahoitus ja yhteisrahoitus, niin se mahdollistaa budjetin olevan sen verran hyvä, että meillä on paremmin aikaa ja se aika antaa meille latua, Korpela totesi.

– Meillä on ollut joitain kotimaisia tuotantoja enemmän aikaa kattaa kohtauksia ja tehdä rauhassa hyvää jälkeä.

Rahoituksen lisäksi Korpela näkee, että yhteistuotannolla on suurempiakin vaikutuksia kotimaiselle tuotannolle. Kohtaaminen ulkomaalaisten tekijöiden kanssa mahdollistaa oppimista molempiin suuntiin, joka antaa myös kotimaisille tekijöille uusia virikkeitä.

– Kyllä se on kaikkien etu, että tapahtuu tällaista kohtaamista. Koen, kun meillä on ulkomaalaisia tekijöitä myös muitakin kuin näyttelijöitä, niin se on hyvä asia ja vie eteenpäin. Toivottavasti on sitä molempiin suuntiin, Korpela arveli.

Syksyllä Elisa Viihteen Aitioon tulevassa sarjassa pääosia näyttelevät Korpelan lisäksi Krista Kosonen sekä Sibel Kekilli. Mukana ovat myös Jani Volanen sekä Outi Mäenpää sekä monia muita tuttuja ja tuntemattomampiakin näyttelijöitä. Sarjan ohjaavat Pete Riski ja Antti J. Jokinen sekä käsikirjoituksesta vastaavat Antti Pesonen, Matti Laine ja Kirsi Vikman. Sarjan ovat luoneet Pesonen sekä Minna Virtanen.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi