Rauman teatteriin tragikomedia lapsettomuudesta ja luopumisesta

Näytelmän rooleissa ovat Ninni Kekki, Mona Lehtola, Raisa Sorri ja Juha Kulmala (kuva: Jouni Mikola)

Rauman teatterin vuoden viimeinen ensi-ilta on Kiti Kokkosen kirjoittama ja Ria Katajan ohjaama hurmaava tragikomedia Myydään 3H+K.

Näytelmän pääroolissa lapsuuden kotiinsa palaavaa Ronjaa näyttelee Ninni Kekki. Rooli on myös Kekin ensimmäinen iso päärooli Rauman teatterissa.

  • Tuntuu todella hienolta, mutta samalla tosi jännältä. Upeeta kun saan tehdä tämän, totesi Kekki.

Teatterinjohtaja Otto Kanerva totesi, että modernia tekstiä sisältävän juoneltaan koskettavassa näytelmässä on myös hauskoja yksityiskohtia.

  • Tämän näytelmän myötä Rauman teatterin kotimainen linja jatkuu, jatkoi Kanerva.

Tapahtumat yhden päivän aikana

Ohjaaja Ria Kataja kertoili myös näytelmästä. (kuva: Jouni Mikola)

Esityksen perusjuonessa käsitellään äidin (Mona Lehtola) ja tyttären suhdetta sekä Ronjan ja Laurin (Juha Kulmala) parisuhdetta.

  • Myydään 3H+K on kaikille,on parisuhde ja on tai on joskus ollut äiti. Näytelmän teemat sopivat myös niille joilla on omia tai osittain omia lapsia sekä heille, joiden lapset ovat jääneet syntymättä, Kataja totesi.

Voiko koira haistaa raskauden? Löytyykö onnellisen parisuhteen avain tantrakurssilta? Kuka on vastuussa, kun hammaskiskot ei autakaan kuorsaukseen? Näidenkin asioiden kanssa Ronja painiskelee.

  • Luopumisen teema on vahvasti läsnä, kertoo ensimmäistä Raumalla ohjaajan roolissa vieraileva Kataja.

Kataja on nähty Rauman kesäteatterissa kahdesti näyttelijänä, viimeksi viime kesänä Kaksi puuta -musiikkinäytelmässä sekä viitisen vuotta sitten Hetki lyö -näytelmässä.

Teksti: Jouni Mikola

Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi