Uusi Zombieland ei keskity pelkästään veren roiskumiseen, vaan tarjoaa myös hurttia huumoria

Alkuperäisestä elokuvasta tuttu jengi on jälleen kasassa,


Vuosikymmen sen jälkeen, kun Zombieland-elokuvasta tuli hitti ja kulttiklassikkosen pääosanesittäjät Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin ja Emma Stone palaavat yhteen ohjaaja Ruben Fleischerin (Venom) sekä alkuperäisten kirjoittajien Rhett Reesen ja Paul Wernickin (Deadpool) kanssa jatko-osassa Zombieland: Double Tap. Koomisen sekasortoinen matka vie heidät niin Valkoiseen taloon kuin myös Amerikan maaseudulle. He löytävät uudenlaisia zombeja teurastettaviksi ja tapaavat lisää selviytyneitä ihmisiä. Ennen kaikkea heidän on kuitenkin selvittävä oman eriskummallisen perheensä kasvukivuista.

Tämä elokuva on täyttä rautaa. Toisaalta täytyy myöntää, että juonta tässä tarinassa ei juurikaan ole, mutta se ei tällä kertaa haittaa, koska elokuvan hahmot ovat täyttä kultaa. Double Tap keskittyy enemmän hahmojen keskinäiseen dynamiikkaan kuin zombien lahtaamiseen,

Tämän sekopäisen seikkailun jokaisesta hahmosta voisi kirjoittaa oman esseen, mutta tällä kertaa nostan esiin kolme ehdotonta tähteä.

Woody Harrelson palaa Tallahasseen rooliin. Tämä joukon rääväsuinen johtaja kutitti nauruhermojani oikein kunnolla. Olen aina ollut Harrelsonin fani. En osaa selittää sitä, mutta hänen äänessään ja olemuksessaan on alkukantaista voimaa, joka vetoaa minuun. Tallahassee on oman tiensä kulkija, joka kuitenkin tiukan paikan tullen puolustaa ystäviään viimeiseen ammukseen saakka.

Jesse Eisenberg (Columbus) on itselleni hieman tuntemattomampi tapaus. Näin hänet ensimmäisen kerran elokuvassa The Social Network, jo tuolloin huomasin, että nyt ei oikein kolahtanut. Hänen suoritustaan Mark Zuckerbergin roolissa ovat monet kehuneet, mutta itse en kuulu tuohon joukkoon. Mielestäni Eisenberg on roolista riippumatta todella kuiva ja eleetön. Sama meno jatkuu myös Double Tapissa. Tällä kertaa se ei närästänyt minua niin paljon, koska muut näyttelijät olivat niin upeita. Eisenbergin tunnistaa puhetavasta, joka pysyy näköjään samana roolista toiseen. Juuri tuota puhetapaa en pysty sulattamaan, siinä on jotain niin ylimielistä.

Emma Stonen esittämä Witchita rokkaa!

En ole koskaan nähnyt elokuvasarjan ensimmäistä osaa, joten olin todella yllättynyt, kun uuden elokuvan julisteessa oli Emma Stonen nimi, sillä muistikuvani hänen taidoistaan kiteytyvät elokuvaan La La Land. Nuo muistikuvat eivät ole mitenkään positiivisia. Double Tap tuo valkokankaalle täysin muuttuneen Stonen, joka todellakin rokkaa. Hänen esittämänsä Witchita on nainen, joka selviää mistä tahansa tilanteesta. Tämä räiskyvä leidi on todella romanttinen, mutta samalla kova kuin kivi. Sain hieraista silmiäni monta kertaa, jotta uskoin, että Emma Stone esiintyi noin vahvasti.

Zombieland Double Tap tarjoilee hauskaa koko rahan edestä, eikä aika käy pitkäksi. Elokuva tarjoaa myöskin ihmisten välistä draamaa juuri sopivassa mittasuhteessa, mutta kaikki tämä tuodaan katsojan eteen hersyvällä huumorilla maustettuna.

Zombieland Double Tap saa Suomen ensi-iltansa 25.10.

Trailer: Sony Pictures Entertainment

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: elokuvasta Zombieland Double Tap

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi