Priscilla lumoaa katsojan täysin – Tunneskaalan kaikki muodot läpi illan aikana

Helsingin Kaupunginteatteri – Priscilla, aavikon kuningatar – Kuvassa Niki Rautén, Lauri Mikkola, Clarissa Jäärni – Kuva Robert Seger

Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaali Priscilla – Aavikon kuningatar on katsojalleen lumoava elämys. Jo ennen esityksen alkua lumoutuu, kun esirippuun on kohdistettu digitaalisesti teksti Priscilla ja digitaalinen krokotiili käy muistuttamassa kännykköiden sammuttamisestä sekä kuvauskiellosta.

Digitaalisia elementtejä on näytelmään luotu muitakin, joka antaa katsojalle lisäarvoa. Näytelmä alkaa upealla drag-esityksellä, jonka jälkeen show käynnistyy. Ohjaaja Samuel Harjanne, joka muistetaan muun muassa mahtavan Kinky Bootsin ohjaajana, on luonut jälleen Kaupunginteatterin lavalle suuren spektaakkelin.

Spektaakkelin, joka kunnioittaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Näytelmässä nähdään karulla tavalla se, millaista on ihmisten suhtautuminen vähemmistöjä kohtaan. Etenkin, kun mennään pienemmälle paikkakunnalle, saattaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin asennoituminen kilpistyä jopa väkivaltaisuuksiin saakka.

Helsingin Kaupunginteatteri – Priscilla, aavikon kuningatar – Kuvassa Lauri Mikkola, Aleksi Johansson – Kuva Robert Seger

Priscillassa yleisö pääsee kokemaan koko suuren tunneskaalan, ilosta liikuttumiseen. Musikaali sisältää hauskoja kohtauksia, mutta myös sellaisia, jotka iskevät täysillä sydämeen ja saavat jopa kriitikonkin itkemään. Pieni liikuttuminen näytelmissä on normaalia, mutta itkuun asti menevä liikuttuminen on sellaista, jolloin voi sanoa tarinan onnistuneen.

Priscilla on täynnä näyttävyyttä, niin asujen kuin lavasteidenkin kohdalla. Näyttäviä ovat myös esiintyjät. Lauri Mikkola lumoaa yleisön Tickin roolissa. Hänen karismansa ja karismaattinen äänensä saa yleisön lumoutumaan, jopa rakastumaan häneen. Mikkola lumosi jo Kinky Bootsin Lolan roolissa ja samaa hehkua on havaittavissa myös tässä hahmossa.

Helsingin Kaupunginteatteri – Priscilla, aavikon kuningatar – Kuvassa Lauri Mikkola, Niki Rautén – Kuva Robert Seger

Uutena tuttavuutena Kaupunginteatterin yleisö pääsee iloitsemaan Niki Rauténin taidokkaasta esiintymistaidosta. hurmaava nuorukainen on lavalla jumalainen ilmestys. Upean ulkonäkönsä turvin, mutta ennen kaikkea neitimäisen olemuksensa turvin Rautén saa katsomossa sydämet sykkimään.

Näyttämöllä nähdään myös toinen uusi tuttavuus, Clarissa Jäärni. Transtaustainen Jäärni esittää näytelmässä Bernadettea. Roolihahmosta huokuu diivamaisuus, joka kuuluu myös Bernadetten puhetavasta, joka on omalla tavallaan myös lumoava. Bernadetten roolin on aiemmissa versioissa esittänyt mies, mutta nyt siihen on valikoitunut transnainen Jäärni.

Helsingin Kaupunginteatteri – Priscilla, aavikon kuningatar – Kuvassa Risto Kaskilahti, Clarissa Jäärni – Kuva Robert Seger

Hänenkin roolisuorituksensa on aivan loistava ja pakko myös todeta, että katsoja ei kyllä huomaa mitenkään, että Jäärni on transtaustainen. Hänen naisellisuutensa huokuu lavalta äärimmäisen upealla tavalla.

Näytelmä on erinomainen spektaakkeli, joka jokaisen on nähtävä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Robert Zeger / Helsingin Kaupunginteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi