Tuoretta metallia Porista

LILLI - metallia Porista

Porilainen LILLI-bändi julkaisi perjantaina 30.9. toisen albuminsa nimeltään Kintsugi. Bändin tiedotteen mukaan albumi kultaa elämän kolhut.

Albumin nimi Kintsugi on japanilainen taidemuoto rikkoutuneen keramiikan korjaamiseksi kulta-, hopea- tai platinajauheella pölytetyllä lakalla. Kintsugilla pyritään ohimenevyyden ja epätäydellisyyden hyväksymiseen.

LILLI on noudanut samaa filosiaa työstäessään tätä järjestyksessään toista albumiaan. Albumin 11 raitaa käsittelevät tosielämässä tapahtuneita ihmisten eheytymistarinoita. Nuo tarinat on sitten kasattu yhdeksi albumiksi. Bändin tiedotteen sanoin biiseistä huokuu eletty elämä haasteineen sekä rosoineen. Kukaan ei selviä elämästä ilman kolhuja, mutta niitä pitää oppia arvostamaan.

Bändin debyyttialbumi Awful Hits for Women ilmestyi 2020, joten tätä kakkostaan bändi ehti työstämään pari vuotta. Tällä levyllä bändi liikkuu jossain rock- ja metallimusiikin rajamaastossa, mutta nyt ollaan jo raskaammassa tyylissä kuin debyytillä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen albumiimme ja meillä oli tekoprosessin aikana mahdollisuus työskennellä useiden toinen toistaan lahjakkaampien kosketinsoittajien, kuten Akseli Kaasalaisen (Dreamtale), Mikko Kujanpään (Memoremains), Antti Simosen (…and Oceans) ja Marko Karttusen kanssa. Vierailijat tuovat oman tyylikkään kädenjälkensä kokonaisuuteen, mikä toi kappaleisiin uutta draivia ja musiikillista syvyyttä, kertoo yhtyeen basisti ja studiopäällikkö Sami Halinen.

– Osa albumin tarinoista on varsin raadollisiakin ihmiskohtaloita niin yksinäisyyden tuomasta pitkästä matkasta yli viikonlopun tai hoitoalan raskaasta työstä etenkin viimeisten koronavuosien aikana, yhtyeen laulaja Lily Black jatkaa.

Bändissä soittavat Lily Blackin ja Simo Halisen lisäksi kitaristi Teemu Harjunen, koskentinsoittaja Marko Karttunen ja rumpali Petteri Rosenbom sekä yllämainitut vierailijat Mikko Kujanpää, Akseli Kaasalainen ja Antti Simonen.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Markus Koskinen
Lähde: LILLI-bändin tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi