Näkemiin taivaassa on mielikuvituksellisten käänteiden juhlaa

Näkemiin taivaassa on komedioita tehneen Albert Dupontellin ensimmäinen draamaelokuva. Mies onnistuu hurmaamaan myös vakavalla aiheella.

Elokuva saa alkunsa, kun kaksi taustoiltaan täysin erilaista sotilasta kohtaa ei-kenenkään-maalla, ensimmäisen maailmansodan repimässä Ranskassa. Sodan jälkeen Albert (Dupontel itse) ja Edouard (Nahuel Pérez Biscayart) löytävät toisensa ja yrittävät yhdessä tuumin selvitä parhaan kykynsä mukaan kotimaansa raunioilla. Kolmantena lenkkinä tarinassa keinottelee kaksikon vanha tuttu, roistomainen luutnantti Pradelle (Laurent Lafitte), jonka epärehelliset keinot rikastua saavat Albertin ja Edouardin tuumimaan tämän pysäyttämistä.

Näyttelijäkolmikko puhaltaa hyvin yhteen hiileen ja varsinkin Biscayartin suoritus sodassa haavoittuneena naamarientekijänä on valloittava. Myös sivuhenkilöt ovat uskottavia. Näkemiin taivaassa on Dupontelille uusi aluevaltaus. Viisi komediaa tehneen ohjaajan ensimmäinen rikosdraama perustuu Pierre Lemaitren samannimiseen romaaniin. Elokuva todistaa, että Doupontellista on myös vakavien filmien tekijäksi.

Elokuva pelaa paljon ilmakuvilla ja varsinkin ensimmäisen maailmansodan verisellä näyttämöllä kikka toimii mielettömän hyvin. Lavastustakaan ei käy moittiminen. Sodassa kasvonsa haavoittaneen Edouardin naamarit ovat kirsikka kakun päällä. Yllättävine käänteineen Näkemiin taivaassa saa neljä tähteä viidestä. Filmi saa ensi-iltansa 6.4.2018.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuva: Jerome Prebois

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi