American Assassin viihdyttää, mutta ei yllätä

Michael Cuestan ensimmäinen pitkä elokuva on viihdyttävä agenttiseikkailu. Menoa ja meininkiä riittää, mutta mikään ei oikeastaan erota filmiä massasta.

Terroristit hyökkäävät suosittuun turistikohteeseen aseet laulaen. Mitch Rapp (Dylan O`Brien) menettää tyttöystävänsä, kun tämä kuolee luotisateessa. Tämän jälkeen mies jättää kaiken ja omistautuu ainoastaan kostolle. Hän ottaa elämäntehtäväkseen soluttautua islamistien joukkoon ja tuhota terroristisolut solu solulta. CIA noteeraa Rappin kyvyt, ja hänet laitetaan armeijakonkari Stan Hurleyn (Michael Keaton) kovaan kouluun. Pian on piru merrassa, kun CIA saa tiedon, että jossakin päin suunnitellaan suurta terrori-iskua. Keaton tekee hyvää työtä Hurleynä, joka varautuu jokaiseen selän takaa kuuluvaan rasahdukseen. O`Brien ei jää konkarinäyttelijän varjoon. Hän luo rämäpäisenä nuorukaisena hyvän vastavoiman Keatonille. Monissa tv-sarjoissa nähty Shiva Negar toimittaa elokuvaan naiskauneutta.

Esimerkiksi Mullan alla- ja Isänmaan puolesta-tv-sarjojen parissa urakoinut Michael Cuesta saa ohjausvastuulleen ensimmäisen pitkän elokuvansa, joka tottelee nimeä American Assassin. Häntä ei juurikaan voi moittia. Elokuva toimii perinteisenä agenttiseikkailuna, jossa ei pahisten turpaan laittamistakaan unohdeta. Vince Flynnin romaaniin pohjautuvaa filmiä ovat olleet valkokankaalle sovittamassa toimintafilmejä kirjoittanut Michael Finch ja Stephen Schiff, jonka allekirjoittanut muistaa parhaiten elokuvasta Pahin rikos. Clint Eastwoodin ohjaama rikoselokuva on yksi genrensä helmistä.

Varsinaisesti mitään uutta American Assassin ei toimintajännäreihin tuo. Pisteitä filmiltä syökin juuri se, että terroristit ties monettako kertaa tallaavat väärän miehen varpaille. Pahiksia näyttelevät melko tuntemattomat nimet ja suuri osa heistä jää pelkäksi harmaaksi massaksi. Roistoja seurataan ja eliminoidaan katsojan miettiessä, löytyykö CIA-yksiköstä jokaiseen agenttijännäriin kuuluva petturi. Filmi on peruslaadukasta viihdettä, eikä sitä ole turhaan pitkitetty. Vajaa kaksituntinen elokuva ansaitsee näillä meriiteillä kaksi pistettä viidestä. American Assassin on ensi-illassa 20.10.2017.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: Christian Black

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi