Muje sai käänteentekevän puhelinsoiton joululomalla

Näyttelijä Juha Mujeesta julkaistiin tiistaina kirja Juha Muje – Näyttämöllä ja kulisseissa. Kirjassa paljastetaan asioita vuonna 2013 eläkkeelle jääneen näyttelijän elämästä. Juha Muje vietti pitkän aikaa urastansa helsinkiläisissä teattereissa, mutta ammattinäyttelijän ura käynnistyi kuitenkin aivan toisenlaisissa maisemissa Teatterikorkeakoulun jälkeen.

– Viimeisen joululoman aikana kaikkia Juhan kurssilaisia pyydettiin olemaan puhelimen lähettyvillä siltä varalta, että kouluun liittyviä asioita olisi kerrottavana loman aikana. Tuolla joululomalla Juha sai tulevan uransa kannalta merkittävän soiton. Turun kaupunginteatteriin pääohjaajaksi lähtevä Kalle Holmberg soitti ja sanoi: ”Sinä lähdet sitten Turkuun.”, kirjassa kerrotaan.

Teatterikorkeakoulussa rehtorina toimineen Holmbergin soitto muutti Mujeen elämän. Hän oli odottanut toki, että saisi kiinnityksen jonnekin, mutta kiinnityksen saaminen Turkuun oli miehelle unelmien täyttymys ja hän ei meinannut edes tajuta, mitä oli juuri tapahtunut.

– Änkytin: mitä, minäkö Turkuun, ei voi olla totta. Onko se totta, Muje kyseli kirjassa.

Totta se oli. Juha Muje oli kiinnitetty Turun Kaupunginteatteriin 1 250 markalla kuukaudessa. Rahasta ei Muje välittänyt, vaan ainoa merkityksellinen asia oli se, että hän pääsi näyttelemään. Turkuun oli tulossa myös kovan luokan tekijöitä kuten Esko Salminen, Heikki Kinnunen ja Rose-Marie Precht.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Lainaukset kirjasta: Juha Muje – Näyttämöllä ja kulisseissa (Juha Heiskanen)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi