Ranskaan hullaantunut Sari Havas “Rakastan aurinkoa ja valoa – Nitistyn pimeässä”

Ranskan suurlähetystön sohvalla istuu näyttelijä Sari Havas. Juuri hetki sitten on julkistettu hänestä kertova kirja Rivieraterveisin Sari Havas. Kirja kertoo Havaksen rakkaudesta Ranskaa kohtaan ja siitä, millaista on viettää aikaa Ranskassa.

Havakselle Ranska on ollut hänen intohimonsa jo nuoresta tytöstä lähtien. Lukiossa hän sai jo ensikosketuksensa Ranskaan, kun opiskeli ranskan kieltä. Rakkaus maahan syntyi vasta myöhemmin, kun hän oli viettämässä siellä välivuotta.

– Rakastan aurinkoa, rakastan valoa. Nitistyn pimeässä, ja vaikka sanotaan kylmyyden olevan pukeutumiskysymys, niin minulle se ei riitä. Alan surkastumaan, jos ei tule aurinkoa. Se kutsuu ulos liikkumaan, Havas totesi syistä rakkauteensa Ranskaa kohtaan.

– Totta kai kielellisesti, kun rakastan kieliä, vaikka itse en niissä hyvä olekaan. Se on myös sellainen esteettinen asia korvalle. On ihana kuulla ranskan kieltä, myös italian kieltä.

Ranska ei ole pelkästään valo ja aurinko, vaikka Rivieralla lämmintä piisaakin miltei koko vuoden verran. Myös maisemat ja kulttuuri ovat olleet Havaksen mieleen.

– Tietysti kaikki ruoka ja herkut, vuoret ja meri sekä kaikkea siltä väliltä. Siellä on paljon ihanaa ihasteltavaa. Vaikka on 16 vuotta ollut samoilla seuduilla, niin siellä on silti niin paljon uusia juttuja, mitä voi mennä tutkimaan, Havas kertoi.

Sari Havas oli Ranskassa Au pairina ennen Teatterikorkeakouluun pääsyään ja heti, kun hänellä oli mahdollisuus, osti hän kakkosasuntonsa Ranskasta.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi