Yö-yhtyeen keulakuvan näkemys Kalliosta: “Siellä oli seksitavarakauppoja”

Yö-yhtyeen keulakuvan Olli Lindholmin elämästä julkaistiin torstaina kirja, päivää ennen kuin Yö julkaisi uusimman albuminsa Hyvän Yön lauluja. Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa Lindholm peilaa elämäänsä ja sitä, mikä johti muusikon uralle.

– Tekoprosessi oli sellainen, että päätettiin istua 10-13 kertaa yhdessä kahden viiva kolmen tunnin pätkiä, joista valtaosa tehtiin kotonani Tampereella. Kertaalleen oltiin Arnon kotikonnuilla Kalliossa ja sitten yksi kerta oli tuossa yhden hotellin ravintolassa, Lindholm kertasi prosessia.

– Musta Arno oli valmistautunut kaikkeen tosi hyvin. Mun oli helkkarin helppo tehdä tätä, kun ei tarvinnut miettiä mitään. Istahdin vain paikoilleni ja valmistauduin siihen, että olin avoin.

Vaikka itse kirjaprosessi sinällään oli helppo, kun Lindholmin piti vain antaa muistojen pursua, niin kysymyksien suhteen ei kirjailija päästänyt laulajaa. Tiukkojakin kysymyksiä sessioissa kysyttiin. Lindholm astui myös ulos mukavuusalueeltaan, kun tuli Arno Kotron kotiseuduille Kallioon.

– En ollut ennen käynyt Kalliossa. Hiton vaikea siellä on saada auto parkkiin. Sitten siinä kapakan vieressä oli paljon seksitavarapaikkoja, Lindholm heitti.

– Olen mä sellaisia paikkoja nähnyt.

Kirjassa kerrotaan siitä, kuinka Olli Lindholm sai kipinän laulajan urasta. Hän oli katsomassa Pelle Miljoonaa livenä, josta se halu esiintyä sitten lähti. Tuon keikan päätteeksi nuori Olli oli pyytänyt Pelle Miljoonan kenkiä. Niitä ei Pelle antanut, mutta vuosien jälkeen Olli Lindholm ja Pelle Miljoona ovat yhteistyötä tehneet.

– Hän on ollut monta kertaa meidän vierailijana ja ollaan tosi läheiset ystävät. Hänellä on hieno perspektiivi tähän maailmaan, Lindholm paalutti.

Olli Lindholmin ura lähti liikkeelle siitä, kun hän lauloi porilaisessa bändissä solistina muutaman kappaleen Pelle Miljoonan tuotantoa. Vielä 80-luvulla ei Lindholm ja Yö-yhtyeen jäsenet olisivat voineet kuvitella soittavansa tänä päivänäkin.

– Muistan yksittäisen tilanteen vuodelta 82 meidän treenikämpällä Porissa. Jostain tuli puhetta, kun joku oli katsonut, kun tämä maailma menee joskus sellaiseen pisteeseen, että ollaan vuodessa 2000. Silloin mietittiin meidän olevan 36 vuotiaita ja naurettiin silloin sitä että mitäköhän me silloin tehdään kun me ei enää voida soittaa, koska ollaan niin vanhoja, Lindholm muisteli.

Nyt ikää on tullut kaveruksille vielä enemmän ja yhä Yö keikkailee eri puolilla Suomea. Yhtye on noussut yhdeksi suomalaisen iskelmä- ja popmusiikin kestosuosikiksi. Perjantaina Yö julkaisi uuden albuminsa Hyvän Yön lauluja, jossa on bändin legendaarisimpia kappaleita, kuten Joutsenlaulu ja Ihmisen poika.

– Mielestäni se onnistui ja kuulostaa juuri sellaiselta Yö-triolta, niin kuin pitikin. Kyllä tässä on sellainen isompi kokonaisuus takana. Haluan viedä Yötä enemmän konserttisaleihin, sellaisiin baareihin missä soitto alkaa kahdeksalta. Se olisi akustismaisempaa se musa, Lindholm viestitti.

– Kyllä mä hissukseen koen, että mä alan väistämättä olemaan ohitse sen kello 24:00 aloitusajan. Mä voin niitä tehdä jonkin verran. Se ei sytytä, mua sytyttää tää laulaminen ja esiintyminen, niin silloin mun täytyy itse keksiä uusia foorumeita. Tämä on nyt yksi tuommoinen, Lindholm valaisi.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Julkaistu ensimmäisen kerran 31.10.2017

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi