Matti Ristinen nähdään Ruben Waarana uudessa Murha Hangossa-televisiosarjassa

Ruudussa alkoi uusi sarja nimeltään Murha Hangossa. Sarjan pääosissa näyttelevät Matti Ristinen ja Mimosa Willamo. Sarja perustuu Matti Remeksen kirjaan, josta se on sitten dramatisoitu televisiosarjaksi. Sarjan on ohjannut Aleksi Mäkelä.

– Kuvaukset alkoivat tasan vuosi sitten toukokuussa ja itse tulin mukaan sitä edeltävänä syksynä, joka tekikin tästä hyvän, kun pääsin käsikirjoitusten alkuvaiheeseen ja sain lukea ensimmäisiä käsikirjoitusversioita. Sillä tavalla pääsin työstämään niitä henkilöhahmoja ja tarinan kulkua, Mäkelä toteaa.

Mäkelä ei itse sisältöön kuitenkaan puuttunut eikä halunnutkaan siihen puuttua. Sarjaa kuvattiin Hangossa ja myös Helsingin puolella joitain kohtauksia. Sarja perustuu Remeksen Ruben Waara-kirjasarjaan ja itse Ruben Waarana sarjassa nähdään Matti Ristinen.

– Sarjan alussa Ruben ikään kuin jättää entisen elämänsä taakseen, täyttää 50 vuotta, myy firman ja lähtee selvittelemään asioita tyttärensä kanssa, jonka kanssa on huonot välit tai ei oikeastaan välejä ollenkaan. Ei puhuta ehkä mistään malli-isästä, kun puhutaan Ruben Waarasta. Hän palaa juurilleen Hankoon ja joutuukin yhtäkkiä keskelle murhamysteerin ratkomista, Ristinen kertoo hahmonsa lähtötarinasta.

Ristiselle näytteleminen sarjassa oli mieluisaa, etenkin sen vuoksi, kun mukana oli hänelle tuttuja tekijöitä, kuten ohjaaja Aleksi Mäkelä ja kuvaaja Jari Mutikainen. Mutikaisen kanssa Ristisellä on historiaa jopa 30 vuoden takaa.

– Teimme yhdessä Kun taivas repeää ja Taivas sinivalkoinen -sarjoja. Ensimmäisessä sarjassa Jari oli steadycam-kuvaajana ja kuvasi toisen sarjan. Meillä on niin pitkä historia, jopa 30 vuoden takaa ja oli todella mahtavaa päästä tekemään Jarin kanssa töitä. Hän on todella hyvä kuvaaja ja mieletön hengenluoja, pitää ryhmästään todella hyvää huolta, Ristinen kehuu.

Poliisin roolit jo tuttuja

Ruben Waaran tytärtä Veeraa sarjassa näyttelee Mimosa Willamo. Veera on ammatiltaan poliisi ja keskeisessä roolissa murhan tutkinnassa. Willamolle poliisin näytteleminen ei ollut uusi asia, sillä hän on urallaan aiemminkin näytellyt poliisia Roba-sarjassa.

– Teknisiin asioihin olen jo aiemmin saanut koulutuksen, kun olen aiemmin esittänyt poliisia. Vähän piti kertailla sitä, miten sitä asetta pidetään. Vaikka hahmo on uusi ja tarina on uusi, niin hahmon ammatilliset ja tekniset asiat olivat jo vähän tuttuja, niin tuli jo hieman selkärangasta, miten nämä hommat tehtiin, Willamo kertoo.

Willamo tuli sarjaan koekuvausten kautta, jotka pidettiin edellisenä syksynä. Hän ei aiemmin ole näytellyt Aleksi Mäkelän ohjauksessa eikä Matti Ristisen kanssa. Koekuvauksista lähtien Willamolle tuli fiilis, että haluaa päästä sarjaan mukaan.

– Meillä oli rennot ja kivat koekuvaukset silloin aikanaan edeltävänä syksynä. Me näyteltiin Matin kanssa, Matti oli siihen jo roolitettu, näyteltiin muutamaan otteeseen ne parit kohtaukset siinä. Sitten istuttiin ja juteltiin, tavallaan tutustuttiin siinä. Aina jos on hyviä kokemuksia koekuvauksista, että on kivaa jengiä, niin sitten tulee olo, että tämän haluaa tehdä. Se on kuitenkin yhteistyötä ja yhteistyötä on kivaa tehdä ihmisten kanssa, joiden kanssa tulee toimeen ja on kivaa, Willamo tietää.

Uudenlainen haaste

Sarjassa mukana nähdään myös näyttelijänä kokematon, kun paremmin nyrkkeilijänä tutuksi tullut Elina Gustafsson on mukana sarjassa. Gustafssonille lähtö näyttelemään oli tietysti mukavuusalueelta hyppäämistä, mutta innoissaan hän otti haasteen vastaan.

– Kun kysyttiin, olin vain, että totta kai tulen tekemään tämän roolin. Todella kiitollisena ja innokkaana lähdin tähän haasteeseen. Oli aika vaativa rooli tällä tavalla suht kokemattomalle tyypille. Olen tosissaan tehnyt yhden draamanäyttelijän pestin, niin tämä oli tällainen toinen kerta, mutta ilmeisen hyvin sitten meni, kun jengi vielä ainakin moikkailee mulle, Gustafsson pohtii.

Gustafsson on aikaisemmin nähty Kaverikirja-nimisessä televisiosarjassa ja nyt hänet sitten nähdään Murha Hangossa-sarjassa. Sarja on katsottavissa Ruutu-palvelussa.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi