Konkarinäyttelijä Teemu Lehtilä viihtyy Pihlajakadulla – “Kokemus on ollut monimuotoinen”

Suomalaisen televisioviihteen ja ennen kaikkea saippuasarjojen ehdoton helmi on Salatut elämät, joka on tullut suomalaisten olohuoneisiin jo 21 vuoden ajan. Sarjaan tullessaan näyttelijä ei ole paljoa televisiota tehnyt. Poikkeuksiakin on ja yksi niistä on Aaro Vaalannetta näyttelevä Teemu Lehtilä.

Lehtilä oli sarjaan tullessaan tehnyt jo useiden vuosien ajan televisiota ja elokuvia. Hänen läpimurtoroolinsa elokuvissa oli jo ollut, vuonna 1999 ilmestyneessä Häjyt- elokuvassa. Vuosi oli muuten sama, milloin Salatut elämät näki päivänvalon. Liekö sittenkään sattumaa Lehtilän ja suosikkisarjan teiden kohtaaminen.

– Häjyt oli iso menestys ja siinä oli paljon odotusarvoa. Sen oli aikoinaan pakko onnistua, ja se onnistui. Suomalainen elokuva lähti siitä nousuun. Kyllä se on jäänyt itselle rakkaana ja tärkeänä muistona, Lehtilä toteaa.

Aleksi Mäkelän ohjaamassa Häjyt- elokuvassa Lehtilä esitti romanitaustaista poliisia Heikki Grönbergiä, jolla oli menneisyyttä rikoksen polulla. Grönberg toimi kotikylänsä nimismiehen kesäloman sijaisena ja samaan aikaan rikostoverit Jussi Murikka (Samuli Edelmann) ja Antti Karhu (Juha Veijonen) pääsivät vankilasta.

Menestyssarjasta toiseen

Jo ennen Häjyjä Lehtilä oli tehnyt useita televisiorooleja. Lehtilä muistetaan muun muassa Metsoloiden Liisan hairahduksena, Turo Mikkosena. Samppanjaa ja vaahtokarkkeja sarjan biseksuaalina Kai Baarmanina. Hänet on vuosien saatossa nähty Tuliportaiden Sami Rantana sekä Klubin Niklas Routavuorena. Lopulta tie johti Pihlajakadulle, jossa on viihtynyt pienistä tauoista huolimatta.

– Kokemus on ollut erittäin monimuotoinen ja olen viihtynyt taipaleella sen, mitä olen ollut, Lehtilä kertoo.

Lehtilä saapui kerrostalomiljööseen ensimmäisen kerran vuonna 2004, jolloin sarjaa tehdessä vierähti pari vuotta. Hänet on nähty sarjassa peräti kolmessa eri roolihahmossa, mutta suurimman osan aikaa Kokemäeltä kotoisin oleva näyttelijä on viettänyt Aaro Vaalanteen nahoissa. Koko aikaa Lehtilää ei ole nähty sarjassa, vaan välillä on ollut jopa useamman vuoden poissaoloja.

Ei pelkää leimautumista

Päivittäissarjan tekeminen voi joskus näyttelijälle olla haaste. Usein puhutaan leimautumisesta ja kasvojen kulumisesta. Tästä mainitsi myös Salatuissa elämissä Aki Nikkisen roolissa nähtävä Sami Uotila Viihteen Olohuoneen haastattelussa muutama vuosi sitten.

– Mietin silloin pitkään, jäisikö useampi ovi auki, jos en ottaisi heti ensimmäisenä tämän tyyppistä leimaa itselleni, Uotila totesi tuolloin.

Sami Uotila mietti leimautumista ennen roolin hyväksymistä

Teemu Lehtilä ei ole kokenut huolta kasvojen kulumisesta tai leimautumisesta.

– Eipä sitä siinä vaiheessa, kun se kutsu tuli. Työ on työtä ja se otetaan vastaan ilolla.

Siihen ei Lehtilä osaa ottaa kantaa, onko muita rooleja jäänyt sitten Salattujen elämien takia saamatta. Töitä on Pihlajakadun lisäksi ollut myös muualla, josta on tietysti pääteltävissä, että aivan kaikkialle ei ainakaan ovet ole sulkeutuneet.

– Onhan tässä kaikkea muutakin tehty välissä teatterin puolella ja muitakin sarjoja, vähän lyhyempiä tosin. Tämä on ollut nyt päätyöni viime vuosina ja olen siitä hyvin otettu, Lehtilä paaluttaa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi