Mamma Mia tulee taas – Abban tuotanto soi Kreikan saarella

Perjantaina päästään taas nauttimaan Abban hienosta musiikista, kun Mamma Mia! Here we go again- elokuva saa ensi-iltansa. Elokuva on jatko-osa vuonna 2008 ensi-iltansa saaneeseen Mamma Mia- musiikkielokuvaan.

Valkokankaalla nähdään jo ykkösosasta tuttuja kasvoja kuten the Good Wifesta tuttu Christina Baranski, James Bondina tunnetuksi tullut Pierce Brosnan, Mamma Mian ykkösosassa pääosaa esittänyt Meryl Streep ja hänen tytärtään Sophieta näyttelevä Amanda Seyfried sekä monia muita tuttuja nimiä jo ensimmäisestä elokuvasta. Mukana on myös kaikkien tuntema popikoni Cher, joka ei ollut mukana ensimmäisessä osassa.

Elokuvan tarina sijoittuu edelleenkin samalle kreikkalaiselle saarelle ja samaan hotelliin kuin ykkösosassakin. Joitain pieniä juonellisia juttuja on muuttunut, joita en tässä paljasta. Musiikin täyteisessä elokuvassa edetään kahdella eri vuosikymmenellä, seuraten sitä, mistä kaikki sai alkunsa ja nykyhetkeä.

Jo pelkästään Abban upea musiikki on se, minkä vuoksi tämäkin elokuva on nähtävä. Vaikka pääosin kuullaan samoja kappaleita kuin ykkösosassakin, niin siitä huolimatta ne toimivat myös tässäkin versiossa, varsinkin kun tarina ei ole täysin samanlainen kuin edeltäjässänsä.

Kuvauksiin valitut maisemat, ovat erittäin silmiä hiveleviä ja tyypillisiä kreikkalaisia maisemia. Jos ensimmäisessä osassa jäi hieman kreikkalaisuus varjoon, niin nyt sitäkin puolta on saatu tähän elokuvaan mukaan ja mukana seikkailee myös tyypillisiä kreikkalaisia hahmoja sekä nähdään sitä kreikkalaista kulttuuria.

Elokuvaa voi suositella kaikille musiikin ja varsinkin Abban musiikin ystäville, mutta herkille ihmisille suosittelen ottamaan mukaan myös nenäliinaa, sillä elokuvan tiimellyksessä saattavat myös silmäkulmat kostua. Naiskauneutta ja mieskomeutta on luvassa miltei kaksituntisessa pätkässä.

Mamma Mia! Here we go again- elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 20. heinäkuuta.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Universal Pictures

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi