Rakastettu teatterineuvos on poissa

Keskiviikkoaamuna kiiri suru-uutinen, teatterineuvos Tapani Perttu on kuollut. Maanantaina kuollut Perttu muistetaan etenkin televisio-ohjelmista Tuliportaat, Hovimäki ja Uusi päivä. Hänet nähtiin myös 90- luvun lopussa televisiossa pyörineessä Klubi- sarjassa.

Television lisäksi Perttu näytteli Suomen Kansallisteatterissa lukuisissa näytelmissä sekä hänet on nähty myös Tampereen Teatterin lavalla, kuten myös Tampereen Komediateatterin ja Samppalinnan kesäteatterin lavoilla. Ilona- tietokannan mukaan Pertulla on teatterirooleja ollut 30.

Näyttelemisen lisäksi Tapani Perttu on myös levyttänyt. Häneltä on ilmestynyt yhteensä kuusi albumia, joista viimeiseksi jäi vuonna 2009 ilmestynyt Oon sun mies. Miehen viimeinen elokuvarooli on vuodelta 2010, jolloin hän antoi äänensä kertojalle sekä muumipapalle elokuvassa Muumi ja punainen pyrstötähti.

Viimeisen televisioroolin Tapani Perttu teki vuonna 2013 Uusi päivä- sarjan Henrik Paltamona, jonka jälkeen hän siirtyi lopullisesti eläkkeelle. Parkinssonin tautia sairastanut rakastettu näyttelijä lumosi katsojansa karismallaan.

Pertun kuolemasta ensimmäisenä kertoi Aamulehti.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Kuvakaappaus YouTube-videosta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi