Mamma Mia avaa ovet Suomen suurimpaan musiikkiteatteriin

MAMMA MIA! Musical Helsinki

Perjantaina tehdään historiaa, kun Helsingin Messukeskuksessa sijaitseva Amfiteatteri avaa ovensa musiikkiteatterina. Vuonna 2004 silloisen Svenska Teaternin johtajan Johan Storgårdin päässä syttyi ajatus, että Messukeskus olisi oiva paikka Suomen suurimmalle musiikkiteatterille.

– Mä seisoin 2004 tällä näyttämöllä, kun oli Suomen teknologiateollisuuden satavuotisjuhla ja silloin ajattelin, että huh huh, tämähän on se puuttuva suuri kaupallinen musiikkiteatteri, jossa on se yli 3 500 paikkaa, Storgård valaisi.

Storgård jatkoi pestissään Svenska Teaternin johtajana, mutta mielessä kyti edelleen ajatus Suomen suurimman musiikkiteatterin perustamisesta. Asiat alkoivat konkretisoitua siinä vaiheessa, kun hänen pestinsä Svenskanissa päättyi. Myöskään avausnumero Mamma Mia ei ollut Storgårdille itsestäänselvyys.

– Mä ajattelin vuodesta 2004 lähtien, että millaisen voisi tehdä? Tapasin Annin (Vepsäläinen) 2015 ensimmäistä kertaa ja ajattelin jo tulevaisuutta, että missä vaiheessa voitaisiin ruveta tekemään. Sitten lopetin Svenska Teaternissa 15 vuoden jälkeen ja sitten avautui tämä mahdollisuus, Storgård selvensi.

– Meillä oli jo oikeudet Mamma Miaan suomeksi ja kysymys oli vaan siitä, että mihin me laitetaan se. Ehdotin, että laitetaan se tänne ja tässä sitä nyt ollaan.

Mamma Mia saa ensi-iltansa Amfiteatterissa perjantaina 4. toukokuuta. Musikaali, joka on tehty useassa eri maassa ja saavuttanut hurjan suosion, on ollut myös Suomessa ennakkoon hyvin kysytty. Paikkojakin on jouduttu lisäämään, jotta kaikki halukkaat mahtuvat sisään.

– Ensinnäkin odotan, että tulee paljon väkeä. Lippuja on myyty 80 000 ja ollaan avattu vielä uusia paikkoja tässä salissa, jotain 300 paikkaa per ilta. Joten siinä on paljon uutta tilaa myytävänä, Storgård kertoi.

– Tietysti toivon, että ympäri Suomea tulee paljon ihmisiä katsomaan. Tähän avautuu nyt Suomen suurin musiikkiteatteri ja tästä lähtee tulevaisuus kansainvälisellä tasolla olevalle musiikkiteatterille.

ACE- Productionin toimitusjohtajana toimiva Johan Storgård lupaa, että Mamma Mia ei jää viimeiseksi tuotannoksi Amfiteatterissa, vaan suunnitelmia on jo valmiina tai ainakin muhimassa tulevista projekteista. Niistä hän ei luonnollisesti vielä voinut puhua, mutta odotettavissa on Mamma Mian kaltaisia juttuja.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Mamma Mia pressikuvat, Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi