Koivusalo toteutti unelmansa – Teki elokuvan Olavi Virrasta

Suomalaisen iskelmän yksi suurimmista, ellei jopa suurin hahmo on ollut Olavi Virta. Hänen ikimuistoisimmat kappaleensa tuntevat jokainen suomalainen. Timo Koivusalo on kuvannut suomalaisista menestyneistä musiikintekijöistä, kuten Repe Helismaasta ja Tapio Rautavaarasta, Irwinistä sekä Jean Sibeliuksesta elokuvat. Nyt Koivusalo pääsi toteuttamaan yhden unelmansa.

– Olen kyllä todella onnellinen, että pääsin tekemään elokuvan Olavi Virrasta. Hän on kuulunut aina suosikkeihini, ainutlaatuinen luonnonääni, Koivusalo iloitsi.

Timo Koivusalo on ohjannut ja käsikirjoittanut sekä tuottanut elokuvan. Hänen mukaansa Olavi Virran tarina sopii juuri valkokankaalle.

– Olavi Virran tarinahan on kuin tehty elokuvaksi. Ryysyistä rikkauteen, hän saavutti kaiken, kaiken minkä Suomessa sillä alalla voi ja lopuksi myös menetti kaiken, paitsi ainutlaatuisen äänensä, Koivusalo opasti.

Koivusalon elokuvissa ollaan totuttu näkemään liuta tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä ja hänellä on ollut vakionäyttelijöitä, joita hän on käyttänyt elokuvissaan. Yksi heistä on Martti Suosalo, joka palasi tuttuun rooliinsa 20 vuoden takaa Reino Helismaana.

– Oli oikein sydämellistä ja hauskaa tulla saman porukan kanssa taas tekemään. Sitten oli uusiakin tyyppejä mukana, niin se oli itse asiassa tosi nastaa, Suosalo totesi.

– Onneksi tuo hahmo oli sillä tavalla luissa ja ytimissä. Puvustaja oli eri eli habitus oli vähän erilainen mitä edellisessä elokuvassa, mutta ikä alkoi olla kohdillaan, kun viimeksi olin 20 vuotta nuorempi, niin jouduin esittämään vähän vanhempaa kuin olenkaan. Nyt ei tarvinnut sitä tehdä vaan pystyi olemaan itsenään Helismaana.

Suosalo on totuttu näkemään Koivusalon elokuvissa pääroolissa niin Helismaana, Irwininä kuin Sibeliuksenakin. Nyt nimikkoroolissa ei ollut Suosalo, vaan sen teki Lauri Tilkanen.

– Tietysti se koskettaa suurta osaa suomalaisista se Olavi Virran musiikki ja Olavi Virta itse henkilönä. Siinä on tietty vastuu lähteä näyttelemään olemassa ollutta henkilöä. Sitten kun pääsi Timon kanssa tekemään, joka on Suomen paras Olavi Virta- asiantuntija, niin pystyi luottamaan siihen, että ohjaajalla on ne narut kädessä ja tietää mitä me tehdään, Tilkanen mietti.

Olavi Virrasta kertova elokuva pyörii elokuvateattereissa kautta maan.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi