Kamarimusiikin taikaa Raumalla jälleen elokuussa

Rauma Festivon taiteellinen johtaja Mika Kares (kuva: Jouni Mikola)

Viisipäiväinen kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestetään tänä vuonna 8.-12.8. ja konserttipaikkoja tänä vuonna ovat Rauman Pyhän Ristin kirkko, Rauma-sali, Kulttuuritalo Poselli, Kordelinin kappeli ja Cafe Sali sekä Kustaa Aadolfin kirkko Eurajoella.

Festivaalin taiteellinen johtaja Mika Kares kertoi, että tänä vuonna ohjelmistossa on huomioitu myös Suomi 100 -juhlavuosi.

– Ohjelmistossa on ainakin Einojuhani Rautavaaraa ja Joonas Kokkosta. Molempien säveliä kuullaan perjantaina 11.8. klo 19.00 Rauma-salin Syvyyksistä kirkkauteen illassa, totesi Kares.

Rautavaaran teos perjantai-illassa on  Canto III A Portrait of the Artist at a Certain Moment ja Kokkoselta kuullaan puolestaan …durch einen Spiegel…. Illan täydentää venäläisen mestari Dmitri Shostakovitsin sinfonia nro 14 op. 135  sopraanolle, hassolle ja kamariorkesterille. Lavalla esiintyvät Tapiola Sinfonietta kapellimestarinaan Klaus Mäkelä, Suvi Väyrynen ja Mika Kares.

– On aina hienoa, kun Raumalle saadaan joku oikeasti kova kotimainen nimi ja kertaa se on tuo Tapiola Sinfoniettan tulo Festivoon, jatkoi Kares.

Satavuotiasta Suomea juhlistetaan Rauma-salissa myös Ei vettä, rantaa rakkaampaa -konsertissa. Tuo konsertti esitellään seuraavin sanoin festivaalin virallisilla sivuilla:

– 100-vuotiaan Suomen koko Suomen kuva piirtyy Sibeliuksen, Pylkkäsen, Rautavaaran ja Kokkosen sävelistä; Kantelettaren poljennosta, Aino Kallaksen tuonpuoleisen kaipuusta sekä karvalakkioopperoiden viiltävästä historiamme analyysista. Lavalla 11 taiteilijaa johdattavat kohtaamaan suomalaisen säveltaiteen juurista tähän päivään saakka.

Ei vettä, rantaa rakkaampaa -konsertti on vuorossa heti festivaalin alkuun tiistaina 8.8. klo 19.00.

Rauman juhlavuosi myös hyvin esillä

Rauma juhlii myös omaa juhlavuottaan, sillä huhtikuussa 2017 kaupunki vietti 575. syntymäpäiväänsä. Tänä vuonna on kulunut myös sata vuotta siitä, kun raumalainen suurliikemies ja hyväntekijä Alfred Kordelin kohtasi väkivaltaisen loppunsa Mommilan kartanon mailla Hämeessä.

Alfred Kordelin 100 vuotta -muistokonsertissa esiintyvät huilisti Jenny Villanen ja harmonikkataiteilija Heli Siekkinen ja konsertissa kuullaan Kuulan, Sibeliuksen, Sallisen sekä J. S. Bachin teoksia. Konserttiaika ja paikka on lauantai 12.8. kello 14.00 Kordelinin kappeli.

Kamus-kvartetti Rauman Pyhän Ristin kirkossa

Päätöskonsertissa  lauantaina 12.8. kello 19.00 Pyhän Ristin kirkossa kuullaan erilaisia ääniä, kun yksi Suomen huippuorkestereista Kamus-kvartetti päästetään vauhtiin. Illan ohjelmassa on:

Different voices:

Jean Sibelius: Jousikvartetto d-molli op. 56 Voces Intimae

Jouni Kaipainen: Jousikvartetto no. 7 Batsheba op. 98

Jukka Tiensuu: Rack

Oskar Merikantoa uusin sovituksin

Yhden tärpin Kares halusi vielä ottaa esiin ja tuo on torstaina 10.8. Kulttuuritalo Posellissa oleva Kun vain laulaa saa -konsertti. Tuossa konsertissa kuullaan Oskar Merikannon lauluja päivitetyin versioin.

– Sovitukset ovat tehneet Tomas Takolander ja Esko Grundström ja on varmasti mielenkiintoista kuulla, että mitä herrat ovat saaneet aikaan, totesi Kares.

Festivo jalkautuu

Tänäkin vuonna Festivo jalkautuu ympäri Vanhaa Raumaa ja usealla pihalla kuullaan musiikkia viikon aikana. Cafe Salissa järjestetään useana iltapäivänä kahvilakonsertteja teemat vain vaihtuen.

Tarkempi ohjelma:

raumafestivo.fi

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi