Rauman merimuseo valmiina turistikauteen

Rauman merimuseo iso sali (kuva: Kari Mankonen)

Rauman merimuseossa voi viettää kesää sekä merellisten museonäyttelyjen että erilaisten tapahtumien parissa. Rauman Pitsiviikon aikana 22.-30.7. tapahtuu merimuseossa kuin sen ulkopuolellakin myös kaikenlaista toimintaa.

Konevoimaa – Unto Kasken ja Håkan Sjöströmin maalauksia

Raumalaista Unto Kaskea (1913 – 1986) ja turkulaista Håkan Sjöströmiä yhdistää rakkaus laivoihin ja kotikaupunkeihisa. Kumpikin oli myös varsin tuottelias taiteilija ja heillä oli sen lisäksi kokemusta merenkulusta. Konevoimaa-näyttelyn höyry-ja moottorilaivoja kuvaavat työt ovat koottu pääosin Rauman merimusenon omista kokoelmista. Näyttely on esillä museon tornissa 31.8.2017 asti.

Jaakko Niemelän uudelle teokselle paikka museonmäeltä

Ennen Pitsiviikkoa paljastetaan merimuseon pihapiirin ja Paarlastipuiston alueella pitkään Helsingissä asuneen, mutta takaisin kotikonnuilleen muuttaneen Jaakko Niemelän teos Lähtö. Teos on osa Niemelän monivuotista Nostalgia-projektia ja se on saanut rahoitusta sekä Koneen Säätiöltä että Alfred Kordelinin säätiöltä.

Laivasimulaattorilla New Yorkiin

Rauman merimuseossa on myös laivasimulaattori ja kävijä voi ohjata “laivan” esimerkiksi New Yorkiin. Pitsiviikolla museossa on tarjolla opastuksia, mielenkiintoinen luento sekä kädentaitoja. Luennon aiheena on Pakkotyötä merellä? Kapteeni Hugh Crown sekä valkoiset että mustat orjat. Luennon pitää Heikki Laurila Forum Marinurmista. Esitelmätilaisuuteen 27.7. kello 16.00 on vapaa pääsy.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola
Lähde: Rauman merimuseon tiedote
Kuvan on ottanut Kari Mankonen Rauman merimuseon toimeksiannosta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi