Iron Sky: The Coming Race laittaa maailmanhistorian uusiksi

Iron Sky: The Coming Race on täysin älytön kohellus, joka juuri överiydellään pyrkii iskemään nauruhermoon. Elossa oleva Adolf Hitler, dinosaurukset ja Graalin malja ovat vain kirsikka kermakakun päällä siitä, mitä katsojille tarjotaan.

Vuonna 2012 Timo Vuorensola ohjasi elokuvan Iron Sky. Kuuhun kolmannen valtakunnan raunioista karanneet natsit yrittivät invaasiota maahan tuhoisin seurauksin. Mukana menossa olivat muiden muassa Red Alert 2 -videopelistä aikanaan pinnalle pompannut outojen roolien mies Udo Kier ja Julia Dietze.

Nyt elokuvateattereihin tuleva Iron Sky: The Coming Race sijoittuu vuoteen 2043 ja Kier sekä Dietze ovat jälleen mukana. Päähenkilö on kuitenkin Dietzen näyttelemän kuutukikohdan komentajan Renate Richterin tytär Obi (Lara Rossi), joka pienen retkikunnan kanssa lähtee asuinkelvottomaksi muuttuneen Maan keskipisteeseen etsimään ratkaisua edessä oleviin ongelmiin.

Iron Skyn jatko-osan juonesta on turha etsiä mitään älykästä. Se on täysin aivotonta viihdettä, joka yhdistelee scifiräiskintää seikkailu- ja fantasiaelementteihin. Esimerkiksi Indiana Jonesiin viitataan hulvattomalla tavalla. Koko konsepti on niin mielikuvituksellinen, että aivot kannattaa jättää narikkaan jo kotoa teatteriin lähtiessä.

Iron Sky -elokuvissa pelataan efekteillä ja niillä luodut maisemat kuusta maanalaiseen maailmaan ovat hienoja. Kier puolestaan näyttelee ensimmäisestä osasta tutun Wolfgang Kortzfleischin sekä Hitlerin roolin. Lyhyesti tiivistettynä Vuorensola ja kumppanit nostavat uutukaisessaan Iron Sky -universumin potenssiin 110 ja jättävät katsojan odottamaan vastausta kysymykseen: voiko juttua enää överimmäksi vetää, sillä jatkoa lienee luvassa? Iron Sky The Coming Race jää valovuosien päähän edeltäjästään ja saa vain sen pakollisen yhden tähden viidestä. Filmi on ensi-illassa 16.1.2019.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuvat: Tomi Tuuliranta ja Iron Sky Universe

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi