Hirviniemi Heinähatun kuvauksista: “Kuin olisi lomalla ollut”

Viikon päästä ensi-iltansa saa Anna Dahlmanin ohjaama elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Projektissa isossa roolissa ovat olleet riihimäkeläiset Aku Hirviniemi ja Janne Kataja, jotka ovat elokuvan osatuottajia tuotantoyhtiönsä Hihhihhhiin kautta.

– Ajatus oikeastaan lähti siitä, että Akun äiti Erja Hirviniemi ja Nopolan siskokset olivat pohtineet jotain yhteistyötä meidän tiimi voisi tehdä. Nopolan siskokset sitten keksivät, että Aku ja Janne on ihan heidän Rillirouskun ja Isonavan tosielämän ilmentymiä, Kataja valotti prosessin lähtöhetkiä.

Sinikka ja Tiina Nopola ovat kirjoittaneet yhdessä jo useita kirjoja Heinähattu ja Vilttitossu- saagaan. Nyt nähtävästä elokuvasta on kirja julkaistu vuonna 2001. Aivan puskista ei yhteydenotto tullut, vaan sillekin löytyy tarina, miksi näin kävi.

– Meillä on tällaista sukulaissuhdetta, sillä Nopolat ovat tunteneet mun isotädit. Meidän äidin ehdotuksesta tämä lähti, Hirviniemi komppasi.

Kun idea sitten syntyi, että elokuvaa aletaan tekemään, niin sitten siihen piti saada Katajan ja Hirviniemen lisäksi muitakin näyttelijöitä. Hirviniemi pyysi mukaansa silloisen vaimonsa Niina Lahtisen ja hänen kauttaan sitten muu tuotantotiimi alkoi hahmottua.

– Houkuteltiin Dahlmanin Anna Niina Lahtisen ehdotuksesta mukaan ja sitten mentiin Yellow’lle, että tehdäänkö kimpassa, kun yhteistyössä on aina voimaa, Kataja selvensi.

Yellow Films lähti projektiin mukaan ja lopputulos on nähtävillä valkokankaalla. Työryhmään löytyi tekijät hyvin läheltä, sillä Niina Lahtisen kautta tullut ohjaaja Anna Dahlman toi mukaan tuttuja näyttelijöitä Siskonpeti- sarjasta. Aku ja Janne ovat tehneet yhteistyötä jo vuosikaudet, mutta nyt he ovat ensimmäistä kertaa yhtä aikaa valkokankaalla.

– Mä pääsin aina Jannen kyydillä töihin. Kyllä tämä oli jossain suhteessa niin kuin, kun tehtiin yhdessä lokaatiossa pääosin, niin siitä tuli sellainen hauska kesäleiri, kun koko työryhmä oli siellä kartanolla. Tuntui välillä, kun olisi ollut lomalla, Hirviniemi muisteli kuvauksia.

Elokuva nähdään valkokankaalla 24. marraskuuta lähtien. Hirviniemen, Katajan ja Lahtisen lisäksi elokuvassa nähdään Joonas Nordman, Emily Shipway, Ella Kangas, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä, Kiti Kokkonen, Pekka Strang ja Pilvi Hämäläinen.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi