Kiviä taskussa saavuttaa uuden sataluvun “Näitä tulee, satasia vaan paukkuu”

KIVI€ TASKUSSA Helsingin Kaupunginteatteri, Teatteristudio Pasila Ensi-ilta 24.10.2002 Kuvassa: Mika Nuojua ja Martti Suosalo Photo © Tapio Vanhatalo

Suomalaisen teatterin pitkäaikaisin esitys Kiviä taskussa nähdään keskiviikkona 700:n kerran Helsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilassa. Mika Nuojuan ja Martti Suosalon tähdittämä näytelmä sai ensi-iltansa 24. lokakuuta 2002. Sen jälkeen sitä on esitetty täysille katsomoille.

– Meillä ei ole erikseen juhlanäytöksiä, vaan meille on juhlaa kun saadaan se maanantaiyleisön, Suosalo kertoi Viihteen Olohuoneelle keväällä antamassaan erikoishaastattelussa.

Kaksikon ei ole tarkoitus juhlistaa tuota 700:n rajapyykkiä oikein millään tavalla. Tiistaina he kävivät yhdessä teatterin väen kanssa esityksen jälkeen syömässä ja siihen se juhlinta sitten jäi. Keskiviikon esitys ei ero millään tavalla muista.

– Meille se ilmoitettiin, mutta ei se mitenkään meidän rytmiä muuta. Teatteri tarjosi illallisen. Siinäpä se sitten on, Suosalo paljasti.

Kiviä taskussa- näytelmälle ei loppua näy eikä pidäkään, sillä katsomot pullistelevat täysinä vielä tänä päivänäkin. Yleisöä riittää ja esityksestä on tullut jo klassikko. Jotkut saattavat käydä katsomassa esityksen jopa useammankin kerran. Nyt edessä on 700:s esitys, mutta miltä sitten kuulostaisi Suosalosta se, jos esityksiä tulisikin tuhat täyteen?

– Mistäpä sitä tietää? Ei meillä tavoitteita ole, me vaan esitetään tätä. Näitä tulee, satasia vaan paukkuu. En mä edes muista ensimmäisiä satasia. Ne ovat vaan sellaisia lukuja. Kiva on ollut tehdä, Suosalo sanoi.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Kiviä taskussa, Tapio Vanhatalo @Helsingin Kaupunginteatteri

Lue myös: Kiviä taskussa hauskuuttanut 15 vuotta

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi