Kummelitrion kanssa Gaala-ohjelmassa oleva Hirviniemi paljastaa: “En koskaan ole pitänyt Kummeleista”

Syksyllä Nelosella käynnistyy uusi ohjelmasarja, jonka tekijäjoukko takaa ainakin sen, että nauruhermot ovat koetuksella. Gaala- nimeä kantavan ohjelman joukko koostuu Kummelista tutuista Heikki Helasta, Heikki Silvennoisesta ja Timo Kahilaisesta sekä joukkoa täydentää Aku Hirviniemi.

– Fiktiivinen kilpailuohjelma, jossa kilpaillaan elämän eri alueilta. Urheilusta kulttuurin politiikan kautta kalastukseen, Silvennoinen selvitti ohjelman ideaa.

Kummelit on ollut aikoinaan menestystarina ja Aku Hirviniemi on yksi suomalaisen sketsiviihteen kovimmista tekijöistä, jolloin heidän yhdistäminen yhteiseen ohjelmaan on kuningasidea, joka saattaa jopa poikia menestystarinan. Sitä ei hidasta edes Hirviniemen mielipide Kummeleista.

– Mä en ole koskaan pitänyt Kummeleista, Hirviniemi toteaa puolivakavissaan.

Hirviniemi on ollut nuori poika silloin, kun Kummelit on ensimmäisen kerran tullut televisiosta ulos ja ikäeroa miesten välillä on jonkun verran. Siitä huolimatta Kummelit ovat ottaneet hänet hyvin joukkoonsa mukaan.

– Aku on hauska ja mukava mies. Helvetin älykäs ja hyvännäköinen, nuori ja taitava, Kummelit heittävät.

Akun mukaan tulosta liikkuu myös monenlaisia versioita siitä, miksi hän ylipäätänsä mukaan Gaala-show’hun lähti.

– Aku me saatiin apurahalla, Kahilainen tokaisi.

– Kivikasvot oli toinen vaihtoehto, Silvennoinen jatkoi.

– Päädyttiin Hirviniemi, Hela ilmoitti.

Hirviniemen lisäksi vaihtoehtoja siis oli, mikäli Kummeleihin on uskomista.

– Esa Pakarinen oltaisiin otettu, mutta ei saatu yhteyttä siihen, Hela tiesi kertoa.

Ajatus ohjelmasta lähti rullaamaan tuottaja Tuomas Summasen päässä, joka sitten päätti pistää nelikon tekemään yhteistä ohjelmaansa.

– Tuomas on tuottanut muun muassa Putousta, Hyviä ja huonoja uutisia, Possea, mun matkaohjelmaa ja kaikkea muuta paskaa, niin sitten se keksi tällaisen, Hirviniemi kertoi.

– Se halusi lisää paskaa, Silvennoinen säesti.

Hirviniemi on tietenkin erittäin lahjakas ja taitava nuori näyttelijänalku, mutta hänen ottamisensa samaan show’hun kokeneen komediaryhmän kanssa ei ole ollut mikään kovin helppo prosessi. Se on vaatinut paljon miettimistä Silvennoiselta, Helalta ja Kahilaiselta.

– Jouduttiin miettimään kauan. Mä mietin varmaan pari kuukautta, Kahilainen paljasti.

– Ei me olla vieläkään varmoja asiasta, Silvennoinen epäröi.

Aku puolestaan oli saanut tietää olevansa mukana ohjelmassa vasta julkaisupäivänä Nelosen syksyn ohjelmien esittelytilaisuudessa. Kun tuota nelikkoa kuuntelee, niin voi olla aivan varma, että hauskoja juttuja on luvassa myös television katsojille syksyllä, kun Gaala käynnistyy Nelosella.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi