Hirviniemelle Suurmestari otti koville “Viikoittain juttelen ammattilaisen kanssa”

Suurmestarin toisella tuotantokaudella vakiokilpailijana nähdään Aku Hirviniemi. Hirviniemen hyvä ystävä Janne Kataja osallistui ohjelmaan viime tuotantokaudella, mutta riihimäkeläinen ei myöntänyt saaneensa mitään vinkkejä, kuinka selvitä tehtävistä.

– Jannehan ratkaisi viime kaudella kaikki tehtävänsä käyttämällä autoa. Tässähän oli tehty nyt sellainen sääntömuutos, kun ensimmäisenä kuvauspäivänä piti kiikuttaa joku tavara paikasta A paikkaan B, ei saanutkaan käyttää kakkoskaudella autoa, Hirviniemi harmittelee.

Lähtiessään ohjelmaan mukaan, oli Hirviniemellä selkeä tavoite, olla parempi kuin ystävänsä. Kuinka tavoite toteutui, sen hän jätti vielä avoimeksi. Päämäärä osoittaisi, miehen olevan kovin kilpailuhenkinen, sitä ei Hirviniemi kuitenkaan vahvista.

– Minä lähtökohtaisesti lähdin tekemään viihdeohjelmaa. Tuotetaan kansalle hauskaa viihdettä ja se viihde kärjessä, eikä ajatella tämän olevan kilpailu ja voitolla olisi oikeastaan mitään merkitystä, Hirviniemi toteaa.

Kanssakilpailijat veronhimoisia

Vaikka viihdeohjelmasta oli kyse, paljastui totuus tähden omien sanojen mukaan hyvin varhaisessa vaiheessa.

– Jo hyvin varhaisessa vaiheessa valkeni se, miten verenhimoisia nämä muut kanssakilpailijat ovat, vaikka puhutaan viihdeohjelmasta ja mielivaltaisesti jaetaan pisteitä, niin tämä ei todellakaan ollut vain leikkiä, Hirviniemi tilittää.

Ilmeistä päätellen Hirviniemen tilitys ei saanut kanssakilpailijoilta vastakaikua, sillä muun muassa Minka Kuustonen oli hyvin ihmeissään kuvaruudussa kollegansa tehdessä tilitystään. Muiden ilmeistä piittaamatta hän jatkoi kertomalla, mikä vaikutus ohjelmalla häneen oli.

– Useiden tehtävänantojen ja suoritusten jälkeen minulla meni yöunet. Heräsin ahdistukseen ja sellaiseen psykosomaattiseen vatsakipuun, koska ymmärsin vasta viikkojen jälkeen, miten se tehtävä olisi pitänyt tehdä, jotta siitä olisi saanut pisteet.

– Vaikka en koululiikunnan ystävä koskaan ole ollut, löytyy silti kilpailuhenkeä. Tämä on ohjelmaformaatti, joka tuo ihmisten hyvät ja pahat puolet esiin.

Ohjelmasta seurannut tunteiden vuoristorata ajoi Hirviniemen juttelemaan myös ammattilaisen kanssa.

– Kun ratkaisi jonkun tehtävän, oli viikkoja sellainen tunne, että on nero. Ei kukaan voi päihittää. Studiossa sitten tajuaa, että on ollut täysi idiootti. Se tunteiden kirjo on valtava tässä ohjelmassa. Nyt varsinkin, kun tämä tulee ulos, että kaikki näkee. Se häpeän tunteen käsittely, niin siitähän istun ihan ammattilaisen kanssa viikoittain, Hirviniemi paljastaa.

Suurmestari- ohjelma alkaa MTV-kanavalla lauantaina 27. maaliskuuta. Hirviniemen lisäksi vakiokilpailijoina ovat Minka Kuustonen, Kiti Kokkonen ja Miika Nousiainen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tuomas Klemola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi