Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa YT-neuvottelut

Helsingin Kaupunginteatteri © Arno de la Chapelle

Koronavirus iskee pahasti myös kulttuuripuolella ja teattereissa pohditaan, miten jatkon kannalta, kun esityksiä on jouduttu perumaan. Helsingissä Kaupunginteatteri ilmoitti tiistaina aloittavansa YT-neuvottelut tilanteen parantamiseksi.

– Pyrimme järjestämään toimintamme niin, että kun tilanne rauhoittuu, pystymme jatkamaan esitystoimintaamme mahdollisimman nopeasti, teatterinjohtaja Kari Arffman toteaa tiedotteessa.

Helsingin Kaupunginteatterin johtaja Kari Arffmanin mukaan teatteri pyrkii inhimillisiin ratkaisuihin. (Kuva: Henrik Schütt)

Esitysten peruminen 13. huhtikuuta saakka aiheuttaa teatterille taloudellisia huolia. Yhteistoimintaneuvotteluilla Helsingin Kaupunginteatteri yrittää tasapainottaa tilannetta ja turvata teatterin tulevaisuuden.

– Yritämme löytää henkilöstön kannalta mahdollisimman inhimillisiä ratkaisuja tässä meille kaikille vaikeassa tilanteessa, Arffman kertoo.

YT-neuvottelut koskevat koko teatterin henkilökuntaa. Helsingin Kaupunginteatteri on Suomen suurin ja monipuolisin teatteri.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Arno de la Chapelle / Helsingin Kaupunginteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi