“Esikoisen syntymä oli vuoden ehdoton kohokohta”

Maanantaina Sokos Hotelli Presidentin Sylvi-salissa pidettiin tiedotustilaisuus, jossa kerrottiin Emma Gaala ehdokkaat helmikuussa pidettävään gaalaan. Ehdolle pääsi myös Ida Paul & Kalle Lindroth. Lindrothille vuosi 2017 on ollut kaikin puolin tapahtumarikas.

– Tämä on ollut elämäni paras vuosi, ei voi sanoa muuta. Kaikki on mennyt putkeen. On ollut aika kova kiirus, mutta mun mielestä tämä Emma-ehdokkuus on aika hieno päätös tälle vuodelle. Täytyy sanoa, että tosi hyvä fiilis on tässä näin, Lindroth perkasi.

Lindroth aloitti vuoden esiintymällä Helsingin Kaupunginteatterissa Kirkan roolissa näytelmässä Kirka – Surun Pyyhit Silmistäni. Kevät jatkui sitten BumtsiBumin kuvauksilla sekä keikkailulla sekä biisien tekemisellä yhdessä Ida Paulin kanssa. Siviilielämässäkin Lindrothille on sattunut vuoden aikana paljon asioita, jotka nousevat miehen vuodessa mieleenpainuvimmaksi.

– Koko ajan on menty tukka putkella, tehty hommia ja matkusteltu paljon. Ei voi silti jättää mainitsematta, että esikoisen syntymä on ihan ehdoton kohokohta kaikkien työjuttujen lisäksi. Työmielessä elämäni kiireisin vuosi, mutta samoin myös kotona, Lindroth totesi.

Kalle Lindroth Matti Laineen kirjoittamassa Kirka – Surun pyyhit silmistäni – näytelmässä keväällä 2017.  (Kuva: Tapio Vanhatalo)

Keväällä Kalle Lindroth hyppäsi kaksiin suuriin saappaisiin. Ensin hän heittäytyi Kirkaksi Peacockin lavalle, jonka jälkeen sitten Marco Bjurströmin jalanjäljissä BumtsiBumin juontajaksi. Kirkan rooli oli Lindrothille yksi unelman täyttymys.

– Se oli ihan loistava kokemus. Oli hienoa tehdä tuollainen iso rooli ainakin kerran elämässä. Siitä jäi hyvät muistot, mutta siitä jäi myös sellainen vahva olo, että mun täytyy päästä tekemään omaa musaa ja keskittyä siihen vieläkin enemmän, Lindroth mietti.

– Se tarina oli niin hieno. Se tavallaan kosketti mua itseäni se Kirkan tarina. Sen takia sitä oli ehkä niin mukava tehdä.

Kirkan kappaleet koskettivat musiikkimiestä jo ennen kuin hän sai Kirkan roolin, sillä nuo ikivihreät kappaleet ovat olleet Lindrothin kuuntelussa jo lapsena. Kirkan biisien ottamista omalle soittolistalleen Lindroth mietti helmikuussa, mutta sitä ei vielä ole tapahtunut. Silti näytelmä kummittelee vielä tuoreen Emma-ehdokkaan mielessä.

– Enemmänkin huomaan, että laulan niitä biisejä suihkussa, Lindroth naurahti.

– On pakko sanoa, että aika vähän tulee kuunneltua musiikkia työn ulkopuolella, kun kirjoittaa biisejä ja studiossa joka päivä vähän kuuntelee aina uutta musaa, niin tosi harvoin tulee kuunneltua mitään sellaisia omia klassikoita tavallaan. Enemmänkin uteliaisuuttaan kuuntelee enemmän kaikenlaista uutta musiikkia.

Kalle Lindroth on ehdolla Vuoden tulokas- kategoriassa yhdessä Ida Paulin kanssa. Kappaleet, jotka siivittivät heidät ehdolle ovat Parvekkeella, Kun tää loppuu ja Kupla.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Tapio Vanhatalo, Helsingin Kaupunginteatteri, Kirka – Surun pyyhit silmistäni

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi