UIT päätyi samaan ratkaisuun kuin EM-futis – taistelee olemassaolostaan

Suomen hallituksen 16.3.2020 linjaamat toimenpiteet koronavirustartuntojen rajoittamiseksi vaikuttavat myös perinteikkään Uuden Iloisen Teatterin kevätrevyyn tuotantoon. 

Vallitsevan tilanteen takia UIT siirtää Kupla vai Uitti -revyyn esitykset keväälle ja kesälle 2021. Näytösten piti pyöriä paitsi Helsingin Peacock-teatterissa huhtikuun lopusta kesäkuun puoliväliin, myös Nilsiän Louhosareenalla, jossa UIT:n oli määrä vierailla heinä-elokuun vaihteessa.

Ratkaisu on UIT:n yli 40-vuotisen historian aikana ensimmäinen laatuaan. Samaisen lykkäämisratkaisun koki aiemmin jalkapallon EM-kisat, jotka siirtyivät kesään 2021.

Yhteiskunnallisen tuen ulkopuolella operoivana teatterina UIT ei pysty lunastamaan jo ostettuja lippuja takaisin, mutta ne vaihdetaan saman katsomokategorian lippuihin ensi vuoden esityksiin. Lippujen vaihto aloitetaan 1.6. ja vaihtoaikaa on 30.9. asti.

– Kuten moni muukin yritys, taistelemme UIT:ssa olemassaolomme puolesta. Uskomme kuitenkin selviytyvämme tästä globaalista kriisistä uskollisten asiakkaidemme tuella, UIT ilmoittaa tiedotteessa.

Samaisessa tiedotteessa UIT välittää pahoittelunsa vallitsevan tilanteen aiheuttamista pettymyksistä ja kiittää asiakkaitaan kärsivällisyydestä, ymmärryksestä ja tuesta, jota teatterin väki on jo runsaasti saanut.

Teksti: Juhamatti Nieminen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi