Ylen Olohuone-live auttaa korona-ahdistukseen

Anssi Kela aloittaa Ylen Olohuone: Kaikki Kotona -livet (kuva: Miikka Hilden)

Ylen olohuone-live antaa helpotusta korona-ahdingoon ja samalla se auttaa myös viruksen takia vaikeuksissa painivaa kulttuurialaa.

Kuluvan viikon perjantaina ja lauantaina Yle käynnistää Kaikki kotona-livelähetykset. Perjantaina lavan valtaa Anssi Kela ja lauantaina on sitten Vesalan vuoro. Lähetykset jatkuvat koko koko kevään ajan.

  • Idea syntyi tämän poikkeuksellisen tilanteen myötä. Kun kaikki suomalaiset ovat aika tiukasti kotona, Yle haluaa tarjota ajanvietettä ja yhteistä kokemusta, kertoo tapahtumapäällikkö Asta Kujala Yleltä.

Yleltä kerrotaan, että tuotanto pantiin pystyyn erittäin nopealla aikataululla. Viikonloppuillat tulevat sisältämään vuorovaikutteisia ohjelmatarjontaa. Tulossa on livekeikkoja, musiikkia ja urheilua.

  • Kaikki Yleisradion osastot lähtivät nopeasti mukaan tähän hankkeeseen, kertoo Kujala.

Katsojat pääsevät vaikuttamaan ohjelmien sisältöön chatin välityksellä, näin siis tavanomainen yksinäinen koti-ilta muuttuukin yhteisölliseksi tapahtumaksi.

Ohjelmat juontaa Mikko Kuustonen, ja iltojen aikana poiketaan myös kurkistamaan kotisohville, että miten illanvietto sujuu. 

Yle ojentaa myös auttavan käden kulttuurialalle

Koronavirus aiheuttaa kulttuurialalle tuntuvat tappiot. Yle haluaa näin tukea kulttuurintekijöitä sekä tarjota katsojille mielenkiintoista ja positiivista viihdettä.

  • Yleisradio haluaa lisätä monipuolista kulttuuritarjontaa nyt, kun ala on pahassa pulassa. Alustavien tiedustelujen perusteella artistit ovat innoissaan hankkeesta, toteaa Kujala.

Suunnitelmissa on, että tarjonta laajentuisi myöhemmin myös musiikin lisäksi myös muille kulttuurialalle. 

Yle Olohuone: Kaikki kotona liven suorat lähetykset ovat pe 20.3. klo 19, lähetyksessä Anssi Kela ja Elastinen, la 21.3. klo 21 lähetyksessä Vesala ja Pyhimys, pe 27.3. klo 19 ja la 28.3. klo 21. Jaksojen muut vieraat vahvistuvat lähiaikoina. 

Ohjelmat nähdään sekä TV2:n että Yle Areenan kautta.

Kevyen musiikin lisäksi myös RSO jatkaa Ylen kanavilla pienennetyllä kokoonpanolla tästä päivästä alkaen.

Teksti: Jouni Mikola

Twitter: @JouniMikola

Lähde: Ylen uutinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi