Club Act!One pisti vatsalihakset helliksi – Ilari Johansson hämmentyi itsekin punchlinestaan

On helmikuinen ilta Pasilassa, Helsingissä. Pienen kävelymatkan päässä Triplasta on Helsingin Kaupunginteatterin näyttämö, joka kantaa nimeä Studio Pasila. Sisään saapuessani, kello on vielä sen verran vähän, että paikalla ei ole kovin montaa ihmistä. Paikka näyttää oikeastaan melko tyhjältä.

Menen rappuset alakertaan ja tiskille, ostan lasillisen valkoviiniä. Siinä viiniä juodessa ja keskustellessani seuralaiseni kanssa, väkeä alkaa pikkuhiljaa saapua Studio Pasilaan. Edessä on parituntinen, joka tulee sisältämään valtavia naurukohtauksia, näin ainakin voisi etukäteen ajatellen kuvitella.

Helsingin Kaupunginteatteri on tehnyt yhteistyössä W & T Comedyn kanssa Stand up-iltoja jo kahden vuosikymmenen ajan. Illat kantavat nimeä Club Act!One. Mukana on ollut lukuisia eturivin stand up-koomikoita aina Andre Wickströmistä Riku Suokkaaseen ja Helena Pölläsestä Heli Sutelaan. Tänä iltana lavan valtaavat Tomi Haustola, Arttu Järvinen, Ilari Johansson, Köpi Kallio ja Jukka Lindström.

Kun nimilistaa etukäteen katsoo, on odotukset suuret, ilman muuta. Onhan esiintyjäkaartissa Suomen kovimpia koomikoita. Juttua tulee varmasti riittämään ja naurussa on pitelemistä, kun heidät päästetään irti.

Kellot soivat Studio Pasilan uumenissa, ihmiset alkavat valumaan kohti salia. Tunnelma on kevyen hilpeä. Esiintymislavalle on lavasteiksi asetettu kaksi Club Act!One-roll uppia, tähän myöhemmin esityksessä Ilari Johanssonkin tarttuu. Tunnelma tiivistyy, se ei ole tavanomainen tunnelma kuin mihin käydessäni Studio Pasilassa olen tottunut.

Lavalle ensimmäisenä tulee illan juontajana toimiva Tomi Haustola. Haustola ottaa yleisön heti omakseen. Stand upille totuttuun tyyliin yleisökään ei pääse pälkähästä, vaan Haustola hakee yleisön seasta uhrinsa. Yksi tällainen on toisella rivillä istuva myyntiporukka. Välihuutojakin kuuluu ja siihen tarttuu myös Haustola. Sen myötä esitys ja ilta saa aivan omanlaisen käänteensä.

Kuva: Miika Storm

Jo Haustolan esitys lupaa erittäin hyvää ja odottaa sopiikin, että ilta tulee jatkumaan samanlaisena, ehkä jopa hivenen nostaen naurua lisää. Seuraavaksi yleisön ottaa haltuunsa Arttu Järvinen, joka myös muistaa ottaa yleisöstä kimmokkeita esitykseensä. Järvinen on hieman tuntemattomampi nimi varmasti monelle, mutta esityksestään huokui, että tällä saralla myös hänellä on annettavaa.

Katsojan suihkukommentti sai Johanssonin hämmentymään

Järvisen jälkeen, vielä ennen väliaikaa, mikrofoni annetaan Ilari Johanssonille. Moni voisi ajatella, että kannattiko? No jos nyt suoraan sanotaan, niin kannatti. Läppä lentää kokeneella koomikolla entiseen malliin, vaikka esitys saa omanlaisensa muodon yleisön välihuuteluista. Tämä jo Haustolan aikana huudellut mies saa osansa, mutta nyt eräs katsomossa istunut nainen tulee paljastaakseen jotain sellaista, mitä hän ei ehkä loppuun asti ajatellut.

Eikä Johansson voi jättää tilaisuutta käyttämättä. Vitsi lähti liikkeelle suihkussa käytetystä ajasta, johon katsomossa istunut nainen totesi, että se aika ei riitä. Johanssonin tivatessa, mihin sitä aikaa menee, tulee nainen paljastaakseen hyvin intiimejä asioita. Tämä taisi olla Johanssonille hyvin yllättävä käänne, mutta aivan sanattomaksi ei mies mennyt, vaikka välillä hän näytti pohdiskelevan, että meniköhän nyt yli. Tiedä häntä menikö, mutta keskiviikkoillan yleisöön se ainakin puri.

Johanssonin kaksimielisten läppien jälkeen yleisö pääsi hetkeksi hengähtämään. Tauko todellakin tuli tarpeeseen, sillä tunnin yhtäjaksoinen nauraminen käy miltei työstä. Jos esiintyjät tekevät täyden työpäivän lavalla, on se samanmoinen yleisöllekin. Hieman kiduksiin lisää riemujuomaa, jolloin on viritetty hyvin sitten seuraavaan puoliskoon.

Kuva: Markus Lehto

Radiojuontajakin osaa viihdyttää

Haustolan alkujuonnon jälkeen lavalle saapuu Porin lahja Suomen stand up-komiikalle, Putouksestakin tuttu Köpi Kallio. Kallio tunnetaan parhaiten YleX:ltä, mutta nyttemmin mies on kunnostautunut komiikan saralla. Radiojuontajasta on kehkeytymässä täysiverinen koomikko. Hän antoi palaa myös Studio Pasilan lavalla.

Illan päätti televisiosta tuttu Jukka Lindström. Monihan muistaa televisiosta ohjelman Noin viikon uutiset. Tätä ohjelmaa Lindström juonsi. Belgiassa viime aikoina aikaa viettänyt Lindström oli mielissään päästessään pitkästä aikaa liveyleisön eteen. Hän antoi esityksessään palaa eikä sanansäilältä säästyneet poliitikot eikä Yle, jonka kanavilta Lindströmin ohjelmia on tullut.

Kokonaisuutena ilta oli aivan huikea kokemus. Tämä parituntinen naurun täyteinen keskiviikko Studio Pasilassa oli oikea viikon piristys. Vatsalihakset saivat tuta, koska joutui nauramaan, mutta se ei haitannut, kun viihde oli sen arvoista. Jos vain kaipaa viikkoonsa huvia, kannattaa suunnata Studio Pasilaan. Kevään aikana iltoja on vielä jäljellä kymmenen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miika Storm, Markus Lehto, Helsingin Kaupunginteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi