Amatöörinäyttelijät isossa osassa Laupias taksikuskissa “Se oli minulle vaikeaa”

Perjantaina ensi-iltaan tulevan Laupias taksikuskin näyttelijäkaarti on hivenen erilaisempi kuin normaalisti fiktiivisissä elokuvissa. Kun yleensä elokuvien casting koostuu yksinomaan ammattinäyttelijöistä, on tässä elokuvassa mukana lukuisia amatöörinäyttelijöitä.

Hristov halusi amatöörinäyttelijöillä luoda osaltaan dokumentaarista kuvaa elokuvaan, mutta osaltaan se loi myös haasteita.

– Se oli minulle vaikeaa, varsinkin alussa, pääosaa näyttelevä Malin Krastev myöntää.

Krastev on yksi Bulgarian tunnetuimmista näyttelijöistä. Sofiassa 23. huhtikuuta 1970 syntyneellä Krastevilla on IMBD:n mukaan yhteensä 49 elokuvaa tai televisiosarjaa kuvattuna. Lisäksi hänellä on tekeillään juuri yksi uusi elokuva.

– Jos halutaan hyvä lopputulos, liittyy siihen hyvä yhteistyö näyttelijöiden kanssa. Minulle on ollut hirveän kiva tehdä töitä täällä Suomessa Alman (Pöysti) kanssa, koska vastassa on erittäin hyvä näyttelijä, Krastev kehuu.

– Kun taas näiden amatöörinäyttelijöiden kanssa piti olla enemmän fyysisesti läsnä, jotta he sulautuvat siihen rooliinsa sekä kuvausten rytmiin.

Kuvauksissa on aina omat haasteensa, mutta lisähaasteita tuo se, kun mukana on ihmisiä, jotka eivät ole aikaisemmin olleet tehneet elokuvia.

– Joskus se voi olla aika haastavaa. Kuvausten aikana tiedät, mitä vaan voi tapahtua, kun olet amatöörinäyttelijöiden kanssa tekemisissä. Joskus improvisaatiot onnistuvat, joskus on aika vaikeaa, Krastev kertoo.

Vaikka elokuvassa oli mukana lukuisia amatöörinäyttelijöitä, ei se lopulta valkokankaalla näkynyt.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Dragomir Spasov ja Orlin Ruevski © Making Movies 2022

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi