Yö- yhtyeen kappaleita vedettiin Spotifysta – Mukana yhtyeen ensimmäinen albumi

Heinäkuussa Yö -yhtyeen musiikin ystävät joutuivat pettymään Spotifyssa, iso osa heidän tuotannostaan on jouduttu poistamaan suoratoistopalvelusta.

Mukana on muun muassa suosittu Joutsenlaulu– kappale, kuten myös Vieraskirja ja Likaiset legendat I. Kappaleiden poistumisen taustalla on pitkään kytenyt riita Jussi Hakulisen ja Yö- yhtyeen välillä.

– Hakulisen Jussi on ottanut kappaleet itsehallinnan piiriin ja halunnut, että ne poistetaan sieltä. Hänellä on siihen nykyään mahdollisuus, Yö- yhtyeen uusimpien levyjen oikeudet omistavan Sony Musicin A & R director Timo Kuoppamäki kommentoi Viihteen Olohuoneelle.

Suurin osa Yön levyjen tuotannosta on Universal Musicin hallussa, kuten myös yhtyeen ensimmäinen albumi Varietee, jonka kappaleista kaikki muut paitsi Päivänsäde ja menninkäinen on poistettu. Viihteen Olohuone ei tavoittanut Universal Musicilta ketään kommentoimaan asiaa.

Myös Suvi Teräsniskan levyltä katosi kappaleita

Saman kohtalon on kokenut myös Suvi Teräsniskan vuonna 2013 levyttämä Hän tanssi kanssa enkeleiden– levy, josta jäljelle on jäänyt vain neljän kappaleen EP Spotifyhin. Mukana poistetuissa kappaleissa on myös levyn nimikkokappale.

Kappaleiden oikeudet Hakulinen omistaa omien sävellystensä ja sanoituksiensa osalta. Levytyksien osalta oikeudet ovat Sonylla ja Universalilla. Levy-yhtiöissä tilanteeseen ei olla tyytyväisiä, mutta mahdollisista jatkotoimista he ovat vaitonaisia.

– En tässä vaiheessa ota siihen kantaa. Tutkitaan asioita ja katsotaan, miten sen kanssa edetään, Kuoppamäki totesi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Hakulinen on tukkanuottasilla yhtyeen kanssa. Aiemmin Hakulinen taisteli Joutsenlaulusta, kun Nelosen Vain elämää– ohjelmassa Samu Haber lauloi kappaleesta lyhyemmän version. Tuon riidan Hakulinen voitti.

Samoin Lindholmin muistokonsertti aiheutti närää Yö- yhtyeen kanssa, kun Hakulinen ei päässyt mukaan järjestämään konserttia. Tuolloin hän kielsi muistokonsertissa hänen kappaleidensa soittamisen. Lopulta konsertissa kuultiin kappaleita, joissa Hakulinen on ollut mukana. Yksinomaan Hakulisen kynästä lähteneitä kappaleita ei kuultu.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Marek Sabogal, Joni Hildén

(Juttua muokattu 29.7.2020 kello 20:20. Muokattu Hakulisen kappaleiden soittamista muistokonsertissa)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi