Rauma Blues laajenee kolmipäiväiseksi

Jo` Buddy avaa Rauma Bluesit Wanhan Rauman Kaffebarissa.

Poikkeusvuoden Rauma Blues juhlitaan täysin kotimaisin voimin, mutta juhlavuoden kunniaksi tapahtumasta tulee kolmipäiväinen. Homma polkaistaan liikkeelle torstaina 13..8. Wanhan Rauman Kaffebarissa, jossa esiintyy kotimaisen bluesin kärkinimiin kuuluva Jo` Buddy eli Jussi Raulamo.

Perjantai onkin sitten se perinteinen klubi-ilta, jolloin bluesin ilosanomanomaa jaetaan kolmesta eri ravintolasta. Cafe Salissa esiintyy Frim-Fram Duo eli Juki Välipakka ja Sirpa Suomalainen. Duon ohjelmisto koostuu sekä omista kappaleista että rullaavista cover-klassikoista. 

– On erittäin kivaa päästä esiintymään elävälle yleisölle pitkän tauon jälkeen. Vaikka poikkeusolot ovatkin vielä voimassa jollain tasolla ja tilanne päällä, voimme nauttia jokaiselle tarpeellisesta yhteisöllisyydestä ja kokemusten jakamisesta tässä hienossa tapahtumassa, Välipakka pohtii. 

Hamid Moeini lupaa kovaa meininkiä

Rauma Bluesin pitkäikäisin klubipaikka on Ravintola Buena Vista ja tänä vuonna siellä esiintyy raumalainen huippukitaristi Hamid Moeini bändeineen. Bändissä soittavat Moeinin lisäksi Tare Lehtonen ja Mika Haanpää.

Hamid Moeini Band keikkaili ahkerasti vuosituhannen alussa, mutta bändi siirtyi telakalle, kun Moeini itse liittyi Herra Ylppö ja Ihmiset -yhtyeeseen. HMB lupaa Buena Vistan iltaan bluesia psykedelisellä otteella. Bändin ohjelmistosta löytyy covereita Jimi Hendrixiltä, Stevie Ray Vaughanilta, Freddie Kingiltä sekä The Metersiltä

– Rauma Blues on Suomen mittakaavassa merkittävä festivaali ja minulle raumalaisena suuri ylpeyden aihe. On kunnia olla mukana.  Buena Vistassa on kiva soittaa ja mahtava olla, Moeini innostuu.

Lumberjacksin Jakke Salo: “Suosi suomalaista ja support your local!”

Bluesklubit huipentuvat Ravintola Kallioon, jossa laadun takaa Suomen blueskenttää mm. International Blues Challenge -tapahtumassa edustanut Lumberjacks. Bändin muodostavat Urmas “Big Hand” Niemi, Jakke Salo, Chef Kivimäki ja Janne “Milk Drinkin`” Käpylä. Bändin musiikki nojaa tiukasti bluesiin, mutta raja-aitoja kaadellaan surutta. 

– Rauma Blues on Suomen kärkipään bluestapahtuma. Eikä Vanha Rauma ole suotta maailmanperintökohde. Myös meren läheisyys on jotain maagista näin sisämaan asukille. Todella hieno tapahtuma, hehkuttaa Kivimäki, joka esiintyy klubikeikan lisäksi  myös lauantain pääkonsertissa. 

Micke Björklöf: “Hikisen trooppista tunnelmaa!”

Micke & Lefty feat. Chef nähdään pääkonsertissa

Lauantain pääkonsertti siirtyy poikkeusolojen takia Teltasta Kulttuurikuppila Brummiin. Illan kattaus pitää sisällään bändit Suomi-bluesin huipulta Micke & Lefty feat. Chef ja Tomi Leino Trio sekä vielä nouseva raumalainen Jere Kallan johtama KallaBlöös. Kaksi ensinmainittua esiintyvät päälavalla, kun taas KallaBlöös valtaa Brummin pubin puolella sijaitsevan Nurkan. 

– Mahtavaa startata syyskautemme yhdessä kaupungin legendaariseimpiin kuuluvan musiikkifestivaalin ja loppukesän tapahtumiin kuuluvan Rauma Bluesin kanssa. Toki bluestelttaa tulee itselläkin ikävä, mutta tiedän, että bluesbileet toimivat meilläkin, hehkuttaa Brummia isännöivä Markku Pekonen.

Micke Björklöf ja Lefty Leppänen muodostavat yhdessä Chef Kivimäen kanssa yhden Euroopan kiinnostavimmista blues- ja juurimusiikkiyhtyeistä. 

– Hieman on ollut vieroitusoireita erikoisen kevään ja kesän vuoksi, joten on todella kiva päästä soittamaan juuri ilmestyneen levyn uusia biisejä livenä – varsinkin kun ne julkkarikeikat jäivät tekemättä. Odotan innolla Rauma Bluesin hikisen trooppista tunnelmaa, Björklöf juttelee.

Kokeneilta maailmankiertäjiltä uutta tuotantoa

Tomi Leino Trio lupaa tarjota pääkonsertissa uutta materiaaliaan.

Tomi Leino Trio on yksi Suomen ahkerimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä bluesyhtyeistä. Triossa soittavat Leinon lisäksi Jaska Prepula ja Mikko Peltola. Kolmikko soittaa Brummin lavalla materiaalia uudelta levyltään.

– Rauma Blues on meille tuttu jo vuosien ajalta eräänä Pohjoismaiden parhaista bluesfestareista. Nyt tuntuu erityisen hienolta olla mukana poikkeusvuoden tapahtumassa, kertoo Tomi Leino Trion rumpali Mikko Peltola. 

Orginellia bluesia Raumalta

Orginellia bluesia ja roots-musiikkia soittava KallaBlöös on kokoonpanona tuore, mutta jokaisella jäsenellä on jo vankka jalansija musiikkipiireissä. Triossa soittavat Jere Kalla, Vilho Voutilainen ja Mikael Alakruuvila. Jokainen trion jäsen on ehtinyt keikkailemaan Suomen lisäksi ympäri Eurooppaa sekä Amerikassa. 

Bändi lainailee vaikutteita sellaisilta nimiltä kuten Cream, Free, Ten Years After ja ZZ Top. Ohjelmistosta löytyy toki myös bluesin tyyliin kuuluvaa herkempää tarinankerrontaa. 

– On todella hienoa päästä mukaan Rauma Bluesiin. Tämä bändi kun perustettiin, niin ensimmäisiä ajatuksia oli, että Rauma Bluesiin pitää päästä soittamaan, toteaan kokoonpanon keulamies Jere Kalla. 

Rauma Blues 13.-15.8.2020

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuvat: Vladimir Rustinov (Jo`Buddy), Jukka Mikander (Tomi Leino Trio) ja Satu Leppänen (Micke & Lefty feat. Chef)
Lähde: Rauma Bluesin tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi