Milka Ahlroth viihtyy freelancerina – Ei kaipaa teatterikiinnityksiä “En ehkä pystyisi siihen”

Keväällä MTV3- kanavalla pyörineessä Hotel Swan Helsinki- sarjassa näytellyt Milka Ahlroth on tottunut tekemään töitä freelance-näyttelijänä.

Joskus töitä on enemmän ja joskus taas vähemmän. Hotel Swanissa kuvauspäiviä oli useampia, joka helpotti myös Ahlrothin elämää.

– Kun freelancerin työ on vähän sellaista rips raps tuolla täällä, on kiva tehdä sitten rooli, jossa on vähän enemmän kuvauspäiviä, Ahlroth totesi.

Jokaisesta työstään Ahlroth nauttii, kun saa tehdä unelmiensa ammattia. Silti roolit, joissa kuvauspäiviä on vähemmän tuovat oman haasteensa.

– Sellaisia päivän kahden rooleja on aika työlästä tehdä. On sitten välillä kivempi tehdä sellaisia pidempijaksoisia. Eikä tarvitse sitä roolia yhdessä päivässä pykäistä.

Rooliin valmistautuminen ei Ahlrothin mukaan muutu, vaikka kyseessä olisikin ainoastaan yhden päivän mittainen roolisuoritus vertauksena pidempikestoiseen. Joskus tosin isompi rooli saattaa vaatia jopa vähemmän ennakkotyötä.

– Jos menet kahdeksi päiväksi näyttelemään, vaikka jotain ihmistä, jolla on joku tietty sairaus. Silloin suhteessa siihen kahteen päivään täytyy aika paljon opiskella, jotta pystyt näyttelemään uskottavasti eikä tarvitse hävetä, että näyttelisi miten sattuu jotain oireyhtymää.

Seuraava projekti ei vielä selvillä

Kun haastattelua tehtiin helmikuussa, ennen kuin koronatilanne iskeytyi kunnolla päälle, Milka Ahlrothilla oli tilanne se, että ei ollut tiedossa, mitä seuraavaksi?

Joitain projekteja oli pöydällä, mutta niiden toteutuminen oli epävarmaa. Sellaista freelancerin työ hyvin pitkälle on. Epävarmuus on läsnä koko ajan, mutta se ei kokenutta näyttelijätärtä häiritse.

– Ei se ole ollenkaan rankkaa. Tätä itse asiassa kysyttiinkin just, kun olin sukuloimassa ja oikein mietinkin sitä. Rankat ammatit ovat ihan toisenlaisia.

– Meillä on ihan tosi ihana ammatti ja kun on käynyt teatterikorkeakoulun aikoinaan. Kun on valmistunut ja päässyt ammattiin, on vain hyväksynyt, että tämä on tämmöistä.

Viihtyy freelancerina

Ahlroth on tehnyt koko uransa töitä freelancerina, joka on ollut hänelle tietoinen valinta silloin, kun aloitti uraansa näyttelijänä. Teatterikiinnityksistä hän on aina välillä haaveillut, mutta on silti tyytyväinen nykyiseen asemaansa.

– Totta kai tulee sellaisia hetkiä, että toivoisi jotain vakautta elämässä ja varmuutta. Tiedän myös, että en ehkä pystyisi tekemään montaa juttua koko ajan vuositolkulla.

– Minulle sopii parhaiten se, että teen yhtä juttua kerrallaan. Jos olen jossain teatteriproggiksessa, tykkään tehdä sitä yhtä juttua kerrallaan. En tiedä olisiko minusta sellaiseen, että näyttelisin monessa jutussa ja harjoittelisin uusia juttuja. En ehkä pysty siihen.

Milka Ahlrothin tähdittämä Hotel Swan Helsinki löytyy yhä C Moren ohjelmakirjastosta.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi