Tove-elokuva näytettiin kutsuvieraille – Eeva Putro ehti nukkua ennen suurta päivää vain kolme tuntia

Keskiviikkona vietettiin kansainvälistäkin suitsutusta saaneen Tove-elokuvan kutsuvierasensi-iltaa useassa eri salissa. Paikalle olivat saapuneet elokuvan tekijät, lukuun ottamatta Vivica Bandleria esittävää Krista Kososta ja Atos Wirtasta näyttelevää Shanti Roneyta.

Paikalle oli saapunut pääosaa, Tove Janssonia ansiokkaasti näytellyt Alma Pöysti, Toven pitkäaikaista naisystävää Tuulikkia esittävä Joanna Haartti sekä Toven isän roolissa oleva Robert Enckell. Paikalla oli myös elokuvan käsikirjoittanut ja siinä Maya Vannin roolin ansiokkaasti tehnyt Eeva Putro, jonka yöunet jäivät vähiin.

– En saanut nukuttua, nukuin kolme tuntia. Se lienee ihan normaalia näin isona ja hienona päivänä. Aamulla oli televisiohaastattelu, joutui senkin takia nousemaan ylös kuudelta, Putro totesi juhlahumun keskellä.

“Harrastan vielä näyttelemistä”

Elokuvassa näyttelevien sekä ohjaaja Zaida Bergrothin lisäksi paikalla nähtiin useita elokuva-alan ihmisiä. Paikalle saapui luonnollisesti Joanna Haartin naisystävä Minna Haapkylä, joka toimii nykyisin enemmän tuottajana, mutta pienet roolityötkin kelpaavat hänelle.

– Kyllä vielä harrastan tätä näyttelemistä. Saa pyytää pieniin rooleihin, Haapkylä vihjasi.

Kameran toiselle puolelle siirtynyt näyttelijätär ei tyrmää täysin ajatusta myöskään isommista rooleista.

– Niissä on kyllä isommat haasteet. Ne täytyy sitten neuvotella työpaikan kanssa. En lähtökohtaisesti sano ei millekään, mikä on tarpeeksi haastava, mutta kyllä tämä tuottaminen on se, mikä työni on tällä hetkellä, Haapkylä painotti.

“Muumeja odotettiin kuin kuuta nousevaa”

Vieraiden joukossa oli myös kuukausi sitten omaa elokuvaensi-iltaansa Syksyn jälkeen saapuu kevät-elokuvasta juhlinut Sari Havas, joka saapui paikan päälle miehensä Risto Saikon kanssa. Possessa parhaillaan esiintyvä Aku Hirviniemi saapui ensi-iltaan yhdessä kihlattunsa, televisiojuontaja Sonja Kailassaaren kanssa.

– Muistan, kun ihan ensimmäinen Muumi-episodi tuli televisiosta, kakkoselta, sitä animoitua sarjaa. Minä ja serkkuni odotettiin sitä kyllä kuin kuuta nousevaa, Hirviniemi paljasti suhteestaan Janssonin tunnetuimpaan työhön, Muumeihin.

Muita tunnettuja nimiä paikan päällä olivat muun muassa näyttelijä Armi Toivanen, joka saapui Tennispalatsiin yksin. Kameroilta piilossa saliin livahti myös näyttelijä Eero Ritala, joka pitkän aikaa seisoi Tennispalatsin edustalla odottamassa seuralaistaan.

Tove-elokuva saa varsinaisen ensi-iltansa perjantaina 2. lokakuuta.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi