Kultainen Venla Gaala kokosi TV-maailman tähdet Oopperatalolle

Helsingin Oopperatalolla juhlittiin perjantaina Kultainen Venla Gaalan merkeissä. Perinteiseen tapaan suomalaiset televisio-ohjelmat palkittiin Venla-pystein. Venla-pystiä on jaettu vuodesta 1982 lähtien, mutta Kultainen Venla Gaalaksi jakotilaisuus muuttui vuonna 2010, jolloin Kultainen TV ja Venla Gaala yhdistyivät. Palkintoja jaetaan 18:ssa eri kategoriassa. Himotuimmat pystit ovat yleisön valitsemat Paras esiintyjä ja Paras TV-ohjelma. Vuoden 2017 parhaaksi esiintyjäksi valittiin kauppias Sampo Kaulanen.

– Lapin Sampo ja kauppiaan rouva-sarja tehtiin sen takia, että pääsin revanssin ottamaan. Millään muulla ei ole väliä, Kaulanen totesi voiton jälkeen.

Parhaana TV-ohjelmana palkittiin Eränkävijät. Parhaan draamasarjan palkinto meni puolestaan Myrskyn jälkeen- sarjalle, joka nähtiin TV1:n Kotikatsomossa syksyllä. Leea Klemolan ohjaaman ja hänen yhdessä Kaarina Hazardin kanssa käsikirjoittamansa sarja napsi lisäksi pystit myös parhaasta käsikirjoituksesta sekä parhaasta ohjauksesta. Sarjasta Kaarina Hazard oli ehdolla myös paras naisnäyttelijä- kategoriassa ja Mikko Roiha paras miesnäyttelijä- kategoriassa.

– On tätä kuusi vuotta Kaarinan kanssa yhdessä tehty. Kaikki on ollut parhain päin. Meillä oli maailman hienoin tuotantoyhtiö ja hienon tuottaja. Aikaahan tähän on pantu ja ajattelua tosi pitkään. Tässä oli täydellinen taiteellinen vapaus, Klemola huokaisi.

Parhaan naisnäyttelijän pysti ei mennyt Kaarina Hazardille, vaan sen sai C Moren Aallonmurtaja- sarjasta tuttu Maria Ylipää. Miesnäyttelijän Venlan nappasi taas saman kanavan Onnela- sarjan näyttelijä Eero Ritala. Komedia- ja sketsiohjelmista parhaaksi valittiin Noin viikon uutiset, kun taas viihdeohjelman pystin sai Sohvaperunat. Lasten- ja nuortenohjelmista paras oli Yle TV2:n Nörtti, kun taas peliohjelmista pysti meni Haluatko miljonääriksi ohjelmalle.

– Tämä on todella tärkeä. Haluatko miljonääriksi- ohjelmaa tekee se 30-40 ihmistä. Siinä vain ja ainoastaan näkyy ruudussa sen yhden jätkän naama siitä porukasta. Tämä on kyllä kiva juttu koko porukalle, Haluatko miljonääriksi- juontaja Jaajo Linnonmaa purki.

Ajankohtais- ja asiaohjelmista Docventures otti palkinnon ja Musiikkiviihdeohjelmista SuomiLOVE palkittiin. Seuratanrealitysta Elossa 24H sai Venlan ja Kilpailurealitysta Junior MasterChef Suomi. Keskusteluohjelmista Yökylässä Maria Veitola vei pystin ja Lifestyle-ohjelmista Jenny +. Elämäntyöpalkinnot menivät taas pitkän linjan tekijöille näyttelijä Eila Roineelle sekä mr. Napakymppi Kari Salmelaiselle.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Katso Eero Ritalan mietteet voiton jälkeen.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi