The Disaster Artist saa nauramaan The Roomille

The Disaster Artist palvelee parhaiten The Room-elokuvan nähneitä. Muille se on vain elokuva elokuvan tekemisestä ja sen tehneestä miehestä.

Muiden muassa Apinoiden planeetta-elokuvissa ja Alient: Covenantissa näytellyt James Franco on ottanut hoitaakseen monella tapaa ohjaajan tehtävät elokuvassa The Disaster Artist. Hän on ohjannut elokuvan ja näyttelee filmissä omalaatuista Tommy Wiseauta, joka Hollywoodilta pakit saatuaan päättää tehdä unelmastaan totta omatoimisesti. Hän kirjoittaa ja ohjaa elokuvan The Room, jossa myös näyttelee yhdessä ystävänsä Gregin (Dave Franco) kanssa.

Mistä The Disaster Artist-elokuvassa sitten lopulta on kyse? Alku antaa odottaa elokuvaa kahdesta kaveruksesta, jotka päättävät toteuttaa unelmansa näyttelijöinä. Sen jälkeen se muuttuu elokuvaksi elokuvan tekemisestä ja sen saamasta vastaanotosta. Loppupeleissä The Disaster Artist on melko tylsä elokuva, joka nojaa paljolti Wiseaun arvaamattomaan käytökseen. Se saa yleisön nauramaan.

Franco on roolissa loistava, sitä ei käy kiistäminen. Hän on omaksunut Wiseaun eleet ja aksentin. Varsinaista päähenkilöä filmistä on kuitenkin vaikea löytää. Kertooko elokuva itseään nerona pitävästä elokuvantekijästä, tämän varjoon jäävästä Gregistä vai itse The Roomista?

Pisteet The Disaster Artist saa siitä, kuinka paljon on nähty vaivaa siihen, että filmi ja sen ympärillä pyörivät ihmiset muistuttavat esikuviaan. The Room ilmestyi vuonna 2003 ja on saavuttanut kulttistatuksen maailman “parhaana huonona elokuvana.” The Disaster Artist saakin nauramaan sille, kuinka huono elokuva The Room on. Myös ne, jotka jo ennen The Roomin puoltaväliä rupesivat vilkuilemaan kelloon, saavat varmasti jotakin uutta irti Wiseaun tuotoksesta The Disaster Artistin nähtyään. James Francon elokuva saa yhden tähden viidestä mielenkiintoisella alulla ja Francon näyttelijäsuorituksella.

Teksti: Janne Kaarenoja

Kuva: Justina Mintz

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi