Tähdet kertovat: Näin syntyi Putouksen sketsihahmot

Putouksen sketsihahmokilpailu etenee kohti loppuhuipentumaa. Jäljellä on enää neljä hahmoa, kun Pilvi Hämäläisen Kurjankylän Tiltu putosi viikko sitten. Jäljelle jäivät enää Hillevi Häntä-Heikkilä (Linnea Leino), Salon Seija (Christoffer Strandberg), Urmas Viilunk (Mikko Töyssy) ja Yölintu (Antti Tuomas Heikkinen).

Jäljelle jääneiden hahmojen takana olevat näyttelijät kertoivat Víihteen Olohuoneelle siitä, miten hahmot syntyivät. Taustalla on yllättäviäkin syntytarinoita, kuten Christoffer Strandbergin esittämällä Salon Seijalla.

– Nostan hattua Roope Salmiselle, joka itse asiassa heitti läppänä, olisiko tyyliin joku parturi-kampaamo hyvä paikka? Sitten heti tajusin, että tämä se on. Hän on parturikampaaja, Strandberg paljasti.

Viime viikolla Putouksen sketsihahmot pääsivät Big Brotheriin. Salon Seijan kanssa BB-tähti Niko Saarinen (Kuva: Miikka Hildén)

Joskus hahmojen eteen saa tehdä enemmän töitä kuin toisin. Sipoon Herttuasta ja Juice- elokuvasta tutun Antti Tuomas Heikkinen esittämä Yölintu ei ollut miehen ensimmäinen valinta.

– Olihan siinä hahmon valinnassa sellaisia vaiheita. Ensin oli ihan eri hahmo. Vaihdoin sen sitten. Tämä on sellainen sisäpiirin vitsi yhdestä kaveriporukasta, joka nyt sitten jalostu hahmoksi. Kyllä tuota käsikirjoitusvaiheessa oli asioita, mitä piti miettiä ja sitten tuo näyttelemisen tyyli tuolle hahmolle. Se löytyi vasta ensimmäisellä lähetysviikolla, Heikkinen totesi.

Yölintua näyttelee muun muassa Sipoon Herttuasta tuttu Antti Tuomas Heikkinen. (Kuva: Miikka Hildén

Suureen suosioon on noussut Mikko Töyssyn näyttelemä virolainen talouskonsultti Urmas Viilunk. Hänen hokemansa ”alvi pitää maksaa aina” on jo löytänyt kansan syviin mieliin. Töyssy ei aikonut aluksi tehdä hahmostansa talouskonsulttia.

– Pitkään oli ajatuksena virolainen rakennusmies, mutta sitten viime metreillä se vaihtui talouskonsultiksi. Siellä se maailma on vähän enemmän auki, Töyssy kertoi vuoden takaisesta prosessistaan.

Urmas Viilunkin lempihokema on “Alvi pitää maksaa aina”. (Kuva: Miikka Hildén)

Ensimmäistä kauttaan Putouksessa näyttelevä Linnea Leino kertoi nimenomaan sketsihahmojen keksimisen olleen vaikeinta. Hän löysi kuitenkin hahmonsa Hillevi Häntä-Heikkilän.

– Kyllä se oli sellainen prosessi. Pallottelimme yhdessä työryhmän kanssa, että mitä sieltä lähtisi tulemaan. Ajatuksia oli jonkun tyyppisestä henkilöstä ja sitä kautta päädyttiin tähän koiraihmiseen, Leino valaisi.

Hillevi Häntä-Heikkilä viihtyy parhaiten koiransa kanssa. (Kuva: Miikka Hildén)

Nämä neljä hahmoa ovat enää jäljellä supersuositun Putouksen sketsihahmokilpailussa. Edessä on vielä muutama viikko, ennen kuin tiedämme, mikä hahmo tulee olemaan tämän vuoden sketsihahmo. Yksi hahmo putoaa jälleen lauantaina 22. helmikuuta, kun Putous tulee suorana lähetyksenä MTV3- kanavalta kello 19:30 alkaen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi